Kaymakam Abban'dan şehit anneleri ve 100 yaş üstü annelere ziyaret

Anneler Günü dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 100 yaş ve üstü 3 anneyi evlerinde ziyaret ederek Hz. Hatice Vakfı ve İçişleri Bakanlığı ortaklığı ile Sakarya'da "Cennet

Çerkezköy 10.05.2020 16:16:00 0
Kaymakam Abban

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Anneler Günü’nde şehit anneleri ve 100 yaş ve üzerindeki anneleri ziyaret etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyularak kapıdan gerçekleştirilen ziyaretlerde Kaymakam Atilla Selami Abban, annelerle kısa bir sohbet ederek Anneler Günü’nü kutladı.

 

ZİYARETTE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE DİKKAT EDİLDİ

 

Bu kapsamda Abban, ilk olarak İstasyon Mahallesi Bayındır Sokak’ta yaşayan ve 105 yaşında olan Gülüzar Tekin’i ziyaret etti ve Anneler Günü’nü kutladı. Ardından Fatih Mahallesi Oğuz Sokak’ta yaşayan 101 yaşındaki Rahime Yıldırım’ı ziyaret eden Kaymakam Abban, burada da 101 yaşındaki Rahime anne ile sohbet ederek hediyelerini takdim etti.  Son olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yakut Sokak’ta yaşayan 108 yaşındaki Elif Yılmaz’ı ziyaret eden Abban, burada da kısa süreli sohbet ederek Elif anneye de diğer annelere sorduğu gibi kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu. Abban, annelere uzun ve sağlıklı ömürler temennisiyle ziyaretlerini bitirdi.

 

 

 

 

"ÇERKEZKÖY’DE 100 YAŞ VE ÜZERİ 3 ANNEMİZİ ZİYARET ETTİK"

 

Hz. Hatice Vakfı ve İçişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da "Cennet Anneleri" ismiyle bir hatıra ormanı oluşturulduğunu kaydeden Kaymakam Atilla Selami Abban yaptığı açıklamada “Bugün 10 Mayıs Anneler Günü. İçişleri Bakanlığı ve Hz. Hatice Vakfı işbirliğinde Sakarya’da 100 yaş ve üzerindeki anneler adına bir “Cennet Bahçesi” ismiyle bir hatıra ormanı oluşturuluyor. Bu kapsamda Bakanlığımızın gönderdiği hediyeleri ilçemizde 100 yaş ve üzerindeki bulunan 3 vatandaşımıza bugün verdik. Anneler Günü’nü kutladık. Bakanlığımızın da ağaç diktiğine dair sertifikası ve mektubunu kendilerine ilettik. Bunun yanında ekipler halinde şehit annelerimizin de Anneler Günü’nü kutluyoruz. Tabi bu ziyaretlerde koronavirüs tedbirlerine uyarak ve sosyal mesafeyi koruyup, maske takarak bu işlemi icra ediyoruz.” dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10