Türk Ocakları'ndan Türk milletine taze kan

Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri, Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi'ne kan bağışında bulundu. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı bağış esnasında, h

Çerkezköy 10.05.2020 16:51:00 0
Türk Ocakları

9 Mayıs 2020 Cumartesi günü iftar sonrası saat 21.00’de Türk Ocaklılar, Türk Kızılayı Kan Bağış Çadırı'na gelerek kan bağışı için sıraya girdiler. Çerkezköy Türk Ocağı’nın çağrısına Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği de katılarak yönetim ve üyeleriyle kan verdiler.

 

"KAN VERİN CAN OLUN"

 

Konuyla ilgili Çerkezköy Türk Ocağı Başkanı Burak Candaş; “Ülkemizin 2 aydır yoğun bir şekilde uğraş verdiği Koronavirüs salgını sürecinde Türk Kızılayı’nın kan stoklarının azaldığını öğrenince yönetim kurulumuzun kararı ile kan bağışı kararı aldık. Ramazan ayı olması ve virüs tehlikesi nedeniyle vatandaşlarımızın kan bağışları azalmış durumda. Ancak biz Türk Ocaklılar, Türk milletimizin en zor anlarında her zaman hazır ve nazır olan bir gelenekten geliyoruz. 1912’de kurulduğumuzdan beri bu böyledir. Nasıl ki Cihan Harbinde, Çanakkale’de, milli mücadelede, Cumhuriyetin kuruluşunda cephelerde kanımızı vatanımızın kutsal toprağına verdiysek, bugün de aynı ruh ve aynı şevk ile ülkemize, devletimize ve Büyük Türk milletine kanımız ve canımız fedadır. Biriler can verir, birileri kan verir. Kansızlığa inat onlar can verdi, biz sadece kan verdik. Katılan, bağışta bulunan tüm Türk Ocaklılara, yönetim kurulumuza, vatandaşlarımıza ve çağrımıza derhal katılan Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Başkanı Muhittin Yassı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum; sokağa çıkma yasağı olsa dahi Kızılay’a kan vermek serbest, kan verin can olun!”

 

KARACA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ise kan bağışında bulunan Çerkezköy  Türk Ocağı ve Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği'ne teşekkür etti. Karaca; “Türk Ocakları Türk milleti için Cumhuriyetimizin kuruluşunda olduğu gibi bugün de milletimizin mutluluğu ve huzuru için çalışan, devletine, ülkesine bağlı gençler yetiştiren ender sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Bu nedenle bu zor günlerde Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunarak öncülük yapması önemlidir. Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği'ne de kan bağışı için tekrar teşekkür ediyorum. Bu dayanışmanın diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmasını diliyorum.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10