50 gün sonra gelen 4 saatlik özgürlük!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üzeri vatandaşlar, yaklaşık 2 aylık aranın ardından Pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıktı. 50 günd?

Çerkezköy 10.05.2020 17:43:00 0
50 gün sonra gelen 4 saatlik özgürlük!

 

Koronavirüsü salgını nedeniyle 50 gündür evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar sokağa çıktı. Vatandaşlar boş sokakların tadını çıkardı.

 

GÜNLER SONRA DIŞARIYA ÇIKTILAR

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart tarihinde 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma kısıtlaması, Pazar günü için 11.00- 15.00 saatleri arasında kaldırıldı. 4 saatlik sokağa çıkma iznini fırsat bilen 65 yaş üstü vatandaşlar yüzlerindeki maskelerle saatler 11.00'i gösterdiğinde sokağa çıkarak caddelere, parklara ve mesire alanlarına akın etti. Günler sonra evlerinden çıkan vatandaşlar, yürüyüş yapıp, parklarda vakit geçirdi. Sokağa çıkanların maske taktıkları ve parklarda da sosyal mesafe kuralına dikkat ederek birbirleriyle sohbet ettikleri görüldü. Günler sonra dışarı çıktıkları için mutlu olduklarını belirten 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, herkesin tedbirli olmasını istedi. 

 

"İNŞALLAH ESKİ GÜNLERE DÖNERİZ"

 

İki aydır dışarı çıkmadığını kaydeden 68 yaşındaki Mustafa Dost, "Hükümetimizin aldığı kararlar sonrası iki aydır evden çıkmıyoruz. Bugün ise dört saatlik izni yürüyüş yaparak değerlendiriyoruz. Bu iki aylık süreci hep oturmak ve dinlenerek geçirdik. Verilen bütün kurallara riayet etmeye çalıştık. İnşallah en kısa zamanda bu süreci en iyi şekilde atlatıp eski günlere döneriz" dedi.

 

"ÖLMEKTENSE EVDE KALMAK EN GÜZELİDİR"

 

"Ölmektense evde kalmak hepimizin sağlığı için iyidir" diyen 72 yaşındaki Süleyman Öztürk,"Bu süreç içinde evde kalmak bizim gibiler için çok önemliydi. Evde günümüzü oturmak ve torunla vakit geçirerek geçirdik. Sağlığımız için dışarıya çıkmak iyi bir şey değildir. Başkalarına bulaştırmaktansa evde kalmak iyidir. Ayaklarımız açıldı ve yürümeyi de özlemiştik. İnşallah bu süreci atlatacağız. Evde kalalım, sağlıklı kalalım" dedi.

 

 

 

ANNENİN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ

 

T Haber, Çerkezköy Haber, Marmara Haber ortak yayını ile canlı yayın gerçekleştiren gazeteci Şaban Kardeş Öztrak Caddesi'nde otobüs durağında oturan Saliha-Rıfat Köroğlu çiftinin isteğini yerine getirerek anne ve babayı İstasyon Mezarlığı'na gönderdi. Anne Saliha Köroğlu, "20 yıl önce trafik kazasında kaybettiğim oğlumu iki aydır ziyaret edemiyorum. Bugün anneler günü ve oğlumun mezarının başında olmak istiyorum" dedi.

 

TOKAT'TAN GELDİK ÇERKEZKÖY'DE KALDIK

 

Tokat Turhal'dan çocuklarının yanına geldiklerini ve virüs nedeniyle giriş çıkışların kapanmasıyla birlikte Çerkezköy'de kaldıklarını kaydeden Eyüp Erbaş, "Çerkezköy'de oturan çocuklarımızın yanına ziyarete geldik ve daha da dönemiyoruz. Bu süreç içinde çocuklarımız ve torunlarımız ile bol bol zaman geçirdik" dedi.

 

"BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIMIZ"

 

Dışarı çıkma yasağının başladığı ilk günden itibaren evlerinde olduklarını söyleyen Metin Danyeli ve Kadri Güler, 4 saatlik izin kapsamında caddede yürüyüş yaparak bol bol sohbet etti. Yürümekte zorluk çektiklerini söyleyen Metin Danyeli ve Kadri Güler, "Ayaklarımız tutmuyor. Azıcık yürümeye başladık. Dışarıyı gerçekten özlemişiz" dediler. Hava almak için dışarıya çıkan 73 yaşındaki Zeki Işık da “Bugün bizim bayramımız. Mart’ın 11’inden itibaren bugüne kadar hiç dışarı çıkmadık. Kurallara uyduk. Bugün dışarı çıktık. Ben Fransa’dan geldim. Türkiyemiz çok güzel. Çocuklarım Fransa’da, telefonla görüşüyoruz. ‘Baba, biz burada koronavirüsten değil, açlıktan öleceğiz diye korkuyoruz. Marketlerde hiçbir şey bulamıyoruz’ diyorlar. Allah sonumuzu hayırlı etsin” dedi.

 

"ÜÇ SEVİNCİ BİR ARADA YAŞIYORUM"

Üç sevinci bir arada yaşadığını kaydeden emekli ebe Muazzez Terek ise "Bugün benim hem doğum günüm, hem anneler günü , hem de haftalar sonra dışarıya çıkıyoruz. Bugün üç sevinci de bir arada yaşıyorum. Günde 5-6 kilometre yürüyen birisi olduğum için kısıtlamanın ilk 15 gününde gerçekten çok zorlandım. Dışarıya çıktığım için çok mutluyum" diye konuştu.

 

YASAK KALKTI, MEZARLIĞA KOŞTULAR

 

65 yaş ve üzeri vatandaşlar kısıtlamanın kaldırılmasıyla yakınlarının kabrini ziyaret ederek dua etti. Çerkezköy İstasyon Mezarlığı'nda 9 yıl önce kaybettiği Gülperi Karaçeper'in mezarını ziyaret eden eşi İsmail Karaçeper, "Uzun süredir evdeydim ve beş saatlik izinin verilmesiyle birlikte soluğu eşimin mezarında aldım. Bugün mezardaki otları temizliyorum. Her hafta geldiğim eşimin mezarına 50 gündür gelememiştim. Bugün çok mutlu oldum" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10