Parklardan toplanan banklar sosyal mesafeye göre dizayn edildi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların sağlığı için Belediye tarafından parklardan toplanan bankların sosyal mesafe kurallarına göre yeniden d

Süleymanpaşa 12.05.2020 12:10:00 0
Parklardan toplanan banklar sosyal mesafeye göre dizayn edildi

Mart ayında koronavirüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla Süleymanpaşa sınırları içindeki tüm parklardan toplanan banklar, oturanların arasında yaklaşık bir metrelik mesafe bırakacak şekilde yeniden dizayn edildi. İki kişilik olarak tasarlanan banklarda, oturma alanının ortasına bir çiçek saksısı yerleştirilerek sosyal izolasyon arttırıldı.

 

 

“SOSYAL MESAFE KURALLARINA GÖRE YENİDEN DİZAYN ETTİK”

 

Sosyal mesafeli bank çalışması ile parklardan toplanan bankların dönüştürülecek normalleşme planı ile parklara yeniden yerleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bildiğiniz gibi, uzun süredir devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle tüm parklarımızdan oturma alanlarını kaldırmıştık. Son günlerde salgının yayılma hızının gerilemeye başlaması ile birlikte kademeli bir şekilde normalleşme sürecine girdik. Artık 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte 65 yaş üzeri büyüklerimiz de haftanın belirli günlerinde sokağa çıkabiliyorlar. Bu süreçte vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek topladığımız banklarımızı sosyal mesafe kurallarına göre yeniden dizayn ederek parklarımıza geri yerleştirmeye başladık.” dedi.

 

“İLK OLARAK CUMHURİYET MEYDANI’NA YERLEŞTİRİLDİ”

 

İlk sosyal mesafeli bankları yenilenen Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirdiklerini söyleyen Başkan Yüksel, diğer parklara da bankların yerleştirilmesinin sürdüğünü söyledi.  Yüksel, şöyle devam etti: “Normalleşme sürecinde bizler vatandaşlarımızın sağlığı için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Vatandaşlarımızdan da sokağa çıktıklarında maskelerini ve eldivenlerini takmayı ihmal etmemelerini, kişisel hijyenlerine ve izolasyon tedbirlerine dikkat etmelerini rica ediyoruz. Normalleşme sürecinin sekteye uğramaması için sosyal mesafe kurallarına aynı hassasiyetle uymaya özen göstermeliyiz.”

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10