Çerkezköy'de Robin Hood eczane borçlarını ödedi

Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların bakkallardaki borcunu silen hayırseverler, şimdi de eczanelerdeki borçları kapatmaya başladı. Çerkezköy'de kendisini gizli tutan karı koca hayırsever, Namık Kemal Bulvarıâ?

Çerkezköy 19.05.2020 20:15:00 0
Çerkezköy

 

Çerkezköy'de özellikle yardıma muhtaç insanların bulunduğu farklı mahalleleri gezen ve mahalle bakkallarındaki veresiye defterlerini inceleyen karı-koca hayırsever çift, veresiye defterlerindeki tüm vatandaşların borçlarını ödeyerek mahallelerden ayrıldı.

 

ÇERKEZKÖY'DE ORTAYA ÇIKTI

 

Çerkezköy'de hayırsever çift, tıpkı yoksullara yaptığı yardımlarla tanınan kahraman Robin Hood gibi, bir eczanenin veresiye defterinde borcu bulunan ihtiyaç sahiplerine sürpriz yaparak tüm borçları kapattı. Namık Kemal Bulvarında faaliyet gösteren Belgin Eczanesi sahibi Belgin İpekgil, eczanesine gelen iki kişinin veresiye defterindeki 4 kişinin borçlarını kapattıklarını söyledi.

 

"KİM OLDUKLARINI BİLMİYORUZ"

 

Belgin Eczanesi sahibi Belgin İpekgil,  “Önceki gün eczanemize biri erkek biri bayan sanırım çiftlerdi geldiler. Tezgahımıza kadar yaklaştılar. Veresiye defterimizin veya veresiye hesaplarımızın olup olmadığını sordular. Biz açıkçası iş yoğunluğundan şaşırdık. Onların şaka yaptıklarını düşündük. Ben de şaşkınlıktan bir şey söyleyemedim. Kalfa arkadaşımız Osman ‘hangi eczanede yok ki’ diye cevap verdi.  Onlarda güldüler. Sonra bir bütçe ayırdıklarını ve birkaç kişinin veresiye hesabını kapatmak istediklerini söylediler. Şaka olmadığı fark ettik. Eczanemizde yaklaşık 4 kişinin hesabını kapattı bu iyiliksever, hayırsever kişiler. Kim olduklarını bilmiyoruz. Ödediler ve sessizce gittiler" dedi.

 

"NAZİK BİR DÜŞÜNCE"

 

İpekgil, "Aslında bir gece önce haberlerde böyle bir şeyin yaşandığını görmüştüm. Sanırım Bursa’da olmuş aynısı. Yine bir eczaneydi. Eskiden bakkallarda hesaplar kapatıldı. Bakkal baya azaldı herhalde şuan eczaneler tercih ediliyor. Bir gece önce yemek hazırlıyordum. Şöyle dönüp habere baktım izledi. ‘Ne güzel, bravo’ demiştim. Ertesi gün bu olay olunca kamera şakası zannettim. Muhtemelen onlarda izlediler ve ‘bizde böyle bir şey yapabiliriz’ dediler. Güzel bir şey düzünmüşler bence Allah kabul etsin. Nazik bir düşünce. Bizde kendilerine teşekkür ettik." şeklinde açıklama yaptı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10