Saatler 19.19'u gösterdiğinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışının 101. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle evlerde

Tekirdağ 20.05.2020 15:43:00 0
Saatler 19.19

 

 

Saat 19.19’da Süleymanpaşa Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) gerçekleştirilen programa, Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün ve KYK Yurtlarında kalan vatandaşlar katıldı.

 

19.19’DA HEP BİTLİKTE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

 

Süleymanpaşa Değirmenaltı Mahallesi’nde KYK Erkek Öğrenci Yurdu’na koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Brezilya ve Arjantin’den getirilerek karantina altına alınan vatandaşlar için 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması gerçekleştirdi. Türk bayrakları ve kırmızı balonlarda süslenen yurt binasında saat 19.19 olduğunda, Vali Aziz Yıldırım ile birlikte binanın tüm katlarında kalan vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyup, Türk bayraklarını salladı. Etkinlik, 10’uncu Yıl ve İzmir Marşı’nın okunmasının ardından sona ererken, karantina altındakiler büyük mutluluk yaşadı.

 

 

ÇORLU KYK’DA KALANLAR 19.19’DA İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

 

Çorlu KYK Erkek Öğrenci Yurdu’na geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında Dominik Cumhuriyeti, El Salvador ve Küba'dan getirilen Türk vatandaşları da 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. Saat 19.19’u gösterdiğinde yurtların pencerelerine ellerinde Türk bayraklarıyla çıkan vatandaşlar hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Yurtlardaki vatandaşlara yurt önünde koronavirüs tedbirleri kapsamında özel kıyafetleri bulunan görevliler de ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Ardından marşlar söyleyen vatandaşlar, bu anları cep telefonları ile görüntüledi.

 

 

SAAT 19.19'DA MALKARA TEK SES, TEK YÜREK

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı nedeniyle Malkara da ilçe genelinde vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı'nı okuyarak bayram coşkusunu yaşadılar. Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Salı akşamı saat 19.19’da belediye hoparlöründen İstiklal Marşı ve Gençlik Marşı yayınlandı. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer, Ahmet Nazif Balcı, Malkara Belediye Meclis Üyesi Volkan Soğancılar ise Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı’nı ve Gençlik Marşı’nı coşku ve gururla okudu.

 

YURDAKUL: BAYRAĞIMIZIN ALTINDA BAYRAM COŞKUSUNU YAŞIYORUZ

 

Milli Mücadele'nin ilk adımı olan 19 Mayıs'ın 101. Yılını coşku ve gururla kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını ve Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da Milli Mücadelenin ilk ateşini yakışının 101. Yıl dönümünü kutladık. 1919 ruhuyla tek yürek, İstiklâl Marşımızı ve Gençlik Marşımızı Malkaralı hemşehrilerimizle beraber okuduk. Bu bayramda yan yana olamasak da ay yıldızlı bayrağımızın altında aynı bayram coşkusunu yaşıyoruz. Atatürk ve vatan sevgisini, bayramın sevincini yüreğinde hisseden tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10