Halk pazarında bayram yoğunluğu

Çerkezköy'de Perşembe günleri kurulan semt pazarında Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşandı. 4 gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması ve Ramazan Bayramı öncesi kurulan pazarda yoğun bir kala

Çerkezköy 21.05.2020 16:56:00 0
Halk pazarında bayram yoğunluğu

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bayram tatilini evinde geçirecek olan vatandaşlar kısıtlama öncesi Çerkezköy'de çarşı pazara akın etti.

 

TEK TEK ALINILAR

 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Çerkezköylüler 4 gün uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında Perşembe pazarına akın etti. Vatandaşların pazar alanlarına maskesiz girişlerine izin verilmezken, vatandaşlar ellerini dezenfekte ederek Pazar alanına alındı.

 

UYARILARDA BULUNDULAR

 

Pazarda tezgahların önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uymadı. Pazar alanında polis ve zabıta ekipleri tarafından sık sık sosyal mesafe konusunda denetim ve uyarı yapılmasına rağmen vatandaşlar sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak alışverişlerini yapmaya devam etti. Alışveriş için gelen vatandaşların pazara maskesiz girişlerine izin verilmezken, bazı vatandaşların, koronavirüsten korunmada önemli bir yeri olan maskeyi ağız ve burunlarına takmak yerine çenelerine taktığı görüldü.

 

CUMA GÜNÜ DE AÇIK

 

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Kasım Korkmaz, "Ramazan bayramında uygulanacak dört günlük kısıtlama öncesi vatandaşlarımız Perşembe günü kurulan pazara gelerek alışverişlerini yapıyorlar. Pazarımız Cuma günü de açık kalacak" dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10