Bayramın ilk günü 65 yaş üstü dışarı çıktı, aileler şehitlikleri ziyaret etti

Koronavirüs salgını nedeniyle dışarıya çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar Ramazan Bayramı'nın ilk günü verilen izin ile dışarıya çıktı. Öte yandan Kızılay e

Çerkezköy 26.05.2020 17:13:00 0
Bayramın ilk günü 65 yaş üstü dışarı çıktı, aileler şehitlikleri ziyaret etti

Koronavirüs salgınının yayılımını kontrol altına almak amacıyla Ramazan Bayramı süresince 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle vatandaşlar bayramı evlerinde geçirdi. Ancak bayramın ilk günü 65 yaş ve üstü vatandaşlar saat 14.00 ile 20.00 arasında dışarıya çıktılar. Bayramın ilk günü verilen izinle şehit oğullarını ziyaret eden anne babaların yanı sıra 65 yaş üstü vatandaşlar paklara, sahile, sokaklara çıkarak güneşli havanın keyfini çıkardı. 65 yaş üstü vatandaşlara Kızılay ekipleri maske ve şeker dağıttı ve bayramlarını kutladı.

 

ŞEHİT AİLELERİ OĞULLARININ KABRİNİ ZİYARET ETTİ

 

Çorlu’da Fatime-Yaşar Gül çifti, şehit oğulları Adem Gül´ün kabrini ziyaret edip, çiçekler bıraktı. Bitlis´in Tatvan ilçesinde 2016 yılında vatani görevini yaparken silah arkadaşının elindeki silahının kaza sonucu ateş alması sonucu şehit olan Jandarma Er Adem Gül'ün Çorlu’da yaşayan annesi Fatime ile babası Yaşar Gül, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde oğullarının kabrini ziyaret etti. Oğullarının mezarı başında dua eden çift, kabire çiçekler bıraktı. Anne Gül, "Oğlum Adem bayramın mübarek olsun" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Gül çifti, Çorlu Şehitliği´ndeki diğer şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, dualar okudu.

 

 

 

KIZILAY EKİPLERİ, 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Çorlu’da sokağa çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlara Kızılay tarafından maske dağıtılıp, bayram şekeri ve kolonya ikram edildi. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde 65 yaş ve üstü vatandaşlar 14.00 ile 20.00 saatleri arasında verilen izinle sokağa çıktı. Çorlu’da güzel havayı da fırsat bilen vatandaşlar, parklara akın etti. Parklarda dinlenip sohbet eden vatandaşlara Kızılay Çorlu Şubesi tarafından maske dağıtılıp, bayram şekeri ve kolonya ikram edilerek, bayramları kutlandı. Kızılay Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, "Yaşlılarımız için sokağa çıkma kısıtlaması kalkmasıyla parka geldiler. Biz de onların bayramlarını kutladık. Bayram şekerimizi ve maskemizi takdim ettik. Çok mutlu oldular ve bizde tabi ki çok mutlu olduk" dedi.

 

 

BAĞLAMASIYLA 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA TÜRKÜ SÖYLEDİ

 

Tekirdağ´da, Hamdi Sedeler (75) sokağa çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlara bağlama çalıp, türküler söyledi. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde verilen izinle Tekirdağ´da 14.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, parklar ve sahile akın etti. Bazı vatandaşlar sahilde denizi izlerken bazıları da yürüyüş yaptı. Sahilde önlem alan polis ekipleri zaman zaman koronavirüs tedbirleri kapsamında anonslar yaparak sosyal mesafe kuralarına uyulmasını istedi. Sahile elinde bağlaması ile gelen Hamdi Sadeler ise çevresinde oturanlara saz çalıp Tekirdağ´ın yöresel türkülerini söyleyerek mini bir konser verdi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10