Çerkezköy Kaymakamlığı'na sıfır atık belgesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında geçtiğimiz yıl Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müd

Çerkezköy 28.05.2020 16:16:00 0
Çerkezköy Kaymakamlığı

 

Çerkezköy Kaymakamlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

 

ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veren Çerkezköy Kaymakamlığı bu doğrultuda çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında tüm sorumluluklarını yerine getiren Çerkezköy Kaymakamlığı’na yapılan incelemeler neticesinde temel seviyede “Sıfır Atık Belgesi” verildi.

 

"PLASTİĞİ VERİYORUZ, DOĞAYI SEVİYORUZ"

 

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında “Plastiği Veriyoruz, Doğayı Alıyoruz” projesini Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçiren Çerkezköy Kaymakamlığı bu proje ile sıfır atık belgesi almaya hak kazandı. İsrafın ve atık oluşumunun önüne geçilmesi, kaynakların dahaverimli kullanılıp atıkların geri dönüşüme kazandırılması yoluyla tasarruf edilmesi amacıyla hayata geçirilen projede 7 adet 1.5 litre ve üstü pet şişe getirenlere bez torba dağıtılmıştı. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu tarafından Çerkezköy Kaymakamlığı’na verilen Sıfır Atık Belgesinin 27 Mayıs 2025 tarihine kadar geçerli olduğu belirtildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10