Kafe ve restoranlarda 1 Haziran hazırlığı

Koronavirüs salgınında yeni normale dönüş planları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Haziran itibariyle kapalı olan işletmelerin yeniden hizmete açılacağını açıklamasının ard?

Çerkezköy 29.05.2020 18:54:00 0
Kafe ve restoranlarda 1 Haziran hazırlığı

 

Dünyada ve ülkemizde hayatı ve toplum sağlığını olumsuz etkileyen koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken bir yandan da hayatın normalleşmesi adına pek çok alanda çalışmalar yapılıyor. Normalleşme adımları kapsamında insanlar için sosyal hayatın bir parçası olan restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri gibi işletmeler 1 Haziran itibariyle belirlenen kurallar çerçevesinde yeniden hizmete açılıyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınında yeni normale dönüş planı kapsamında 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmelerin belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacağını, eğlence mekanları ile nargile satışının bu kapsamın dışında olduğunu açıklamıştı.

 

 "HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI"

 

Pera Villa Cafe Restoran’ın Sorumlu Müdürü Olcay Karakoç, yaklaşık 75 gündür koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan cafe ve restoran bölümünün temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini tamamladıklarını söyledi. Salgına karşı belirlenen kurallara  göre müşterileri içeri alacaklarını belirten Karakoç, “İnşallah 1 Haziran’da yine, yeniden değerli misafirlerimizi ağırlayacağız. Hijyene ve sosyal mesafeyi korumaya dikkat ederek, yeni normalin kurallarına uyarak cafe restoran bölümümüz hizmete açılacak. Müşterilerimizi içeriye ateşlerini ölçerek alacağız. İşletmemiz içerisinde dezenfektan noktalarımız var. Müşterilerin ellerini dezenfekte etmelerini sağlayacağız. Masalarımızın aralarında sosyal mesafeye uygun aralıklar bırakarak yeni bir düzen alacağız. Cafe ve restoran bölümümüz dezenfekte edildi. Açılıştan bir gün önce tekrar dezenfekte edilecek. Sağlığımız her şeyden önemli. İnşallah bu normalleşme dönemini de tedbirleri elden bırakmadan atlatıp bu virüs salgınından kurtuluruz.”dedi.

 

"HİZMET VERMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ"

 

Cafe ve Restaurant işletmecileri ise yaptıkları açıklamada "Sektör gerçekten zor duruma girmişti. Bu karar bizi ve çalışanlarımızı çok mutlu etti. Zaten bu dönemde açılmayı beklediğimiz için büyük oranda hizmet vermeye hazırdık. Belirlenecek standartlara uygun olarak açılmaya hazırız. İlçemizde sokağa çıkma yasağı olmadığından dolayı hafta sonunda tüm işlerimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Belirlenecek kriterlere göre müşterilerimize hizmet vermek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10