NKÜ üniversite öğrencileri için kütüphane ve bilgisayar laboratuvarını açıyor

NKÜ, koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlerine Uzaktan Eğitim ile devam eden Tekirdağ'da bulanan tüm üniversite öğrencilerinin kullanımına Bilgisayar Laboratuvarlarını ve Merkez Kütüphane'y

Tekirdağ 31.05.2020 17:51:00 0
 NKÜ üniversite öğrencileri için kütüphane ve bilgisayar laboratuvarını açıyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; uzaktan öğrenim gören tüm üniversite öğrencilerine yönelik olarak, dönem sonu sınavlarında sağlıklı internet bağlantı ortamı sağlamak için Süleymanpaşa Tekirdağ merkez kampüsünde Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan 2 bilgisayar laboratuvarlarını ve Merkez Kütüphane kullanımını 1 Haziran tarihi itibariyle açıyor. Açıklamada Bilgisayar Laboratuvarları imkânlarından istifade etmek isteyen üniversite öğrencilerinin, http://lab.nku.edu.tr linki aracılığıyla rezervasyon yapmaları gerektiğinin altı çizildi.

 

1 HAZİRAN’DA KULLANIMA AÇILIYOR

 

NKÜ’nün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Covid-19 salgını nedeniyle tüm üniversitelerimizde dersler dijital imkânlar kullanılarak uzaktan eğitim ile yapılmaya başlanmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) derslerin yanında 2019-2020 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında final ve bütünleme sınavlarının da uzaktan öğretim yoluyla yapılmasına karar verdi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de gerek güvenli ve hızlı internet, gerekse bilgisayar imkânları sınırlı olan Tekirdağ ili ve ilçelerinde ikamet eden NKÜ ya da diğer üniversite öğrencilerinin bu sınavlara sorunsuz bir şekilde girebilmelerine olanak sağlamak amacıyla Şüleymanpaşa/Tekirdağ Merkez Kampüsündeki Sosyal Yaşam Merkezinde yer alan 2 adet bilgisayar laboratuvarını 01.06.2020 tarihinde mesai saatleri içinde kullanıma açıyor.”

 

KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRLER ALINACAK

 

Bunun yanında kütüphane olanaklarının fiziksel mekânlarından yararlanmak isteyen Tekirdağ ve ilçelerinde ikamet eden NKÜ ya da diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabilmesi için Merkez Kütüphane olanaklarını da 1 Haziran itibariyle mesai saatleri içinde kullanıma açılacağının ifade edildiği açıklamanın devamında bu merkezlerde uyulacak kurallar belirtildi.

 

İKİ OTURUM ŞEKLİNDE YARALANILABİLECEK

 

Salgının bulaşma riskinin azaltılması amacıyla uygulanacak kurallar şöyle “Kurallar Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi COR-KOM tarafından belirlenmiştir. Bu kapsamda öğrenciler Bilgisayar Laboratuvarlarından Ve Merkez Kütüphane olanaklarından fiziksel mekânları kullanmak üzere sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde yaralanabilecektir. Oturum saatleri 09.00-12.00 ve 14.00-17.00 şeklinde düzenlenmiştir. Oturumlar arasında bilgisayar laboratuvarları ve kütüphane dezenfekte edilecek ve havalandırılacaktır.”

 

BİLGİSAYARLARIN YARISI KULLANIMA AÇILACAK

 

Sosyal mesafenin korunması amacıyla bilgisayar laboratuvarlarında ve kütüphanede aralıklı oturma düzeninin oluşturulacağı ifade edilerek “İki kişi arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenerek, mevcut bilgisayarların yarısı kullanıma açılacaktır. Kütüphaneyi her oturumda kullanacak öğrenci sayısı sosyal mesafe kuralı ile sınırlandırılmıştır. Bilgisayar Laboratuvarlarının Ve Merkez Kütüphane girişinde el dezenfektanı bulundurulacak ve öğrencilere maske temin edilecektir. Bina girişlerinde ayrıca öğrencilerin vücut sıcaklığı ölçülecek ve ateşi normal seviyenin üzerinde olanlar bilgisayar laboratuvarlarına ve kütüphaneye alınmayacaktır.” denildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10