Sarıkurt: Park talebimiz siyasi değil kentimiz için

Çorlu'da eski hastaneler bölgesindeki alanın yeşil alan ve park olması için yıllardır uğraş veren Çorlu Belediyesi'nin taleplerine karşın 5. Kolordu Komutanlığı tarafından Orduevi yapıl

Çorlu 2.06.2020 10:50:00 0
Sarıkurt: Park talebimiz siyasi değil kentimiz için

 

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu halkının yıllardır park olması için beklediği eski hastaneler bölgesine yapılması planlanan Orduevi projesi ile ilgili önceki gün basın toplantısı düzenledi. Sarıkurt, Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek açıklamada bulundu.

 

‘MİLLET BAHÇESİ’ YERİNE ORDUEVİ YAPILACAK

 

2012 yılından bugüne kadar gelinen süreci kronolojik olarak anlatan Sarıkurt, proje hakkında şunları söyledi: “Çorlulu vatandaşlar olarak uzun zamandır park olmasını istediğimiz ve devlet büyüklerimizin de ‘Millet Bahçesi’ olması konusunda zamanında destek verdiği eski Hastaneler bölgesi ile ilgili biz Çorlulu vatandaşları üzen bir karar alındı. 5. Kolordu Komutanlığı tarafından Orduevi yapılması konusunda bir netice çıktı. Dolayısıyla şehrimiz ile ilgili bu süreci hem siz değerli basın mensuplarımızla hem de sizin vasıtanızla vatandaşlarımızla da paylaşmak istedim.”

 

“KENDİMİ DEĞİL KENTİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

 

“Bu süreçte hepimizin kentimize sahip çıkarak destek vermesi lazım” diyen Sarıkurt, bu konu hakkında herkesin desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Devlet büyüklerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve siz basın mensuplarının desteği büyük önem arz ediyor. Şehir merkezinde bulunan arazinin park olması ile ilgili talebimizin siyasi bir düşünce olmadığının, kentimizle ilgili ciddi bir mesele olduğunun altını çizmek istiyorum. Çorlu’nun Belediye Başkanı olarak kendimi değil kentimi düşünüyorum.” dedi.

 

 “YEŞİL ALAN 100 BİNDEN FAZLA KİŞİYE HİZMET VERECEK”

 

Park olması talep edilen alan hakkında bilgi veren Sarıkurt, “Park olmasını arzu ettiğimiz alan 400 metrelik mesafede ikamet eden ve bölgeyi kullanan 100 binden fazla vatandaşımıza hizmet edecek bir yeşil alan olacak. Ülkemizdeki farklı belediyelere baktığımız zaman benzer projelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirildiğini görüyoruz. Her geçen gün büyümekte ve gelişmekte olan Çorlumuzun bu kentlerden bir farkı olduğunu düşünmüyorum. İlla ki yatırım gelsin ve arazi park olsun diye bir şartımız da yok. Çorlu Belediyesi olarak maddi ve manevi park projesini üstlenirsek, belki daha uzun sürede bitiririz ama neticede kentimize güzel bir park daha kazandırmış olmanın sevincini yaşarız. TBMM Başkanımız ve aynı zamanda hemşehrimiz Mustafa Şentop ile bu konuyu görüştüm, kendilerinin de desteğini beklediğimizi belirttim.” diye konuştu.    

 

“ORDUEVİ RUHSATINA ÇORLU BELEDİYESİ OLARAK ONAY VERMEDİK”

 

Söz konusu alana Orduevi ve Misafirhane binası yapılması konusundaki girişimleri üzülerek izlediklerini söyleyen Sarıkurt, açıklamasının devamında “2012 yılından beri süregelen bu zaman içerisinde siyasi kişilerin ve karar verme merciinde bulunan önemli isimlerin arazinin Millet Bahçesi olması yönünde beyanatları bulunurken, bu bölgeye Orduevi ve Misafirhane binası yapılması konusundaki girişimleri üzülerek izliyoruz. Orduevi için talep edilen ruhsata biz Çorlu Belediyesi olarak onay vermedik ama Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü onay verebilir. Bunun için de bu süreçte birlikte mücadele etmeliyiz. Çünkü uygun görülen mevcut proje ile Millet Bahçesi ancak “Millet Bahçeciği” olur. Bu alanın tamamını yeşil alan olarak Çorlu’muza kazandırmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

 

“KENTİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR FARK YARATABİLİRİZ”

 

Sarıkurt sözlerini şöyle tamamladı: “Ben inanıyorum ki hepimiz destek olursak kentimiz için büyük bir fark yaratabiliriz. Bu şehir bizim, dolayısıyla hep birlikte karar almamız gerektiğini düşünüyorum. Çorlumuzun geleceği, çocuklarımızın mirası için hepimiz elimizden geldiğince düşüncemizi dile getirelim.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10