Siirt'te zırhlı araç devrildi 2 askerimiz şehit oldu

Siirt'in Pervari ilçesinde 1 Haziran gecesi operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı aracın yoldaki virajda kontrolden çıkması sonucu uçurumdan yuvarlanmasıyla meydana gelen kazada şehit Jandarma Uzman Çavuş Bur

2.06.2020 18:53:00 0
Siirt

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Aydoğan’ın (26)  şehadet haberi memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan kardeşi Murat Aydoğan'a verildi. Şehidin anne ve babasının yıllar önce ayrıldığı için Çorlu’da yaşayan annesi Özlem Akgül’ün ise şehidin acı haberi ile cenaze için Konya'ya gelmek üzere yola çıktı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Aydoğan’ın şahadet haberini duyan yakınları ve komşuları da taziye için şehidin Türk bayrağı asılan kardeşi Murat Aydoğan’ın evine akın etti.  Evli olan Şehit Aydoğan'ın cenazesi dün ikindi namazının ardından Seydişehir'de toprağa verildi.

 

ŞEHİT CELAL ÖZCAN’IN ACI HABERİ AİLESİNE ULAŞTI

 

Aynı kazada şehit düşen Konya Seydişehirli Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan’ın (27) acı haberi Antalya'nın Kepez ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde oturan ailesine sabahın erken saatlerinde verildi. Liseyi Çorlu Mimar Sinan Lisesi’nde okuduğu öğrenilen şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan’ın şehadet haberini askeri yetkililerden alan baba Tuncer Özcan ve anne Ayşe Özcan ile şehidin kardeşi Berke Özcan, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin komşuları, yakınları taziye için Türk bayrağı asılan şehit evine akın etti. Dün öğleden sonra Antalya'ya getirilen Şehit Celal Özcan'ın cenazesi ikindi namazı sonrası toprağa verildi. Şehidin eşi Ayça Özcan'ın da astsubay olduğu, cenaze töreni için görevli olduğu Aydın'dan Antalya'ya geldiği belirtildi. 1 yıllık astsubay olan şehit Celal Özcan'ın ilk görev yerinin de Siirt olduğu öğrenildi.

 

ÇORLU SPOR 1947 ŞEHİTLER İÇİN TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

 

Çorlu Spor 1947 ise Şehit Burak Aydoğan ve şehit Celal Özcan’ın şehit haberi sonrasında taziye mesajı yayınladı. Çorlu Spor 1947’nin mesajında şu ifadeler yer aldı: “Siirt’in Pervari ilçesi Doğanköy Üs Bölgesinde operasyon yürüten askerlerimizin nöbet değişimi sırasında zırhlı aracın kontrolden çıkması sonucu, araçta bulunan ve Çorluspor 1947 takımımızın taraftarlarından olan Burak Aydoğan kardeşimiz şehit olmuştur. Geçtiğimiz Mart ayında taraftar abilerinden istediği kulübümüzün forması ismiyle kulübümüz tesislerinde yerini alacaktır. Celal Özcan kardeşimiz de aynı kazada şehit olmuştur. 2 şehidimizde arkadaş ikiside Çorlu’dandır. Burak kardeşimizin kuzeni daha önce Beşiktaş Vodafone parkta yapılan bombalı saldırıda şehit olmuş ve o ilerde şehit olursam beni kuzenimin yanına gömün diye vasiyet verdiği için Konya’da defnedilecektir... Rabbim mekanlarını cennet eylesin tüm şehitlerimizin…”

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10