"Değerli Öğretmenim Projesi" Tekirdağ'da öğretmenlerle buluştu

Anadolu Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde yürütülen 'Değerli Öğretmenim Projesi' Tekirdağ'da öğretmenlerle buluştu. Koronavirüs salgını dolayısıyla

Tekirdağ 9.06.2020 16:35:00 0

Koronavirüs salgını nedeniyle Mayıs ayı itibarıyla eğitimlerine çevrimiçi platformlar üzerinden devam eden Değerli Öğretmenim Projesi Türkiye’nin 51 ilinde öğretmen, öğrenci ve idarecilerle buluşuyor. Bu kapsamda Anadolu Vakfı’ndan yapılan açıklamada 9 Haziran günü çevrimiçi düzenlenen eğitim programı ile Tekirdağ’daki öğretmenler ile bir araya gelindiği ifade edildi. Eğitimin içeriği gündem doğrultusunda hazırlandığı ve Tekirdağ’daki öğretmenlere Davranış Yetkinlikleri Yönetimi eğitimi verildiği belirtildi. Davranış Yetkinlikleri Yönetimi eğitimi kapsamında Tekirdağlı öğretmenlere; özgeçmiş, iş tanımları, eğitim planları ve kariyerin dünü-bugünü-yarını konuları anlatıldı.

 

EĞİTİMLER, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ İŞ BİRLİĞİNDE VERİLİYOR

 

Verilen eğitimlerin İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile verildiği ifade edilen açıklamada eğitimlerin içeriğine “Öğrencilerin Karar Süreçlerine Katılımı, Çevre Bilinci/Ekolojik Farkındalık, Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları, Dijital Vatandaşlık, Nerede Kalmıştık?,Yaratıcı Düşünme, Dijital Okuryazarlık, Ya Corona Bir Öğretmense, Fırsat Eşitliği” isimli yeni eğitimlerin eklendiği belirtilerek “Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.” denildi.

 

51 İLDE 90BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRETMENE ULAŞILDI

 

Değerli Öğretmenim Projesi ile “Çözüm Odaklı ve Proje Tabanlı Düşünebilen Yeni Kuşaklar” yetişmesini desteklemek hedefiyle tamamlayıcı eğitimler verildiği belirtilerek proje kapsamında 6 yılı aşkın sürede 51 ilde 90 binin üzerinde öğretmene ulaşıldığı, öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yöneticilere, okul idare ekiplerine ve lise öğrencilerine yönelik eğitim programlar düzenlendiği kaydedildi.

 

Haber/Melek ELMA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10