Malkara Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını yaptı

Malkara Belediye Meclisi, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın gündem maddelerini görüşmek üzere, Belediye Meclis Başkanı Ulaş Yurdakul'un başkanlığında 10 Haziran Çarşamba gün

Malkara 11.06.2020 14:19:00 0
Malkara Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını yaptı

 

Saygı duruşu ve açılış konuşması ile başlayan Malkara Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Meclis Toplantıs, yoklama ve meclis gündem maddelerinin okunması ile devam etti. Meclis toplantısı öncesinde Dursun Kocabaş’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa dilekçesi okundu ve 2019 Mali Yılı Denetim Komisyonu Raporu Meclisin bilgisine sunuldu. Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminin 17 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirileceği belirtildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Meclis toplantısında okunan gündem maddelerinin ilkinde yer alan Belediye’nin 2019 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından 2. maddede yer alan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti ile Protokol Yapma Yetkisi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 3. madde olan Dolu Kadro Derece Değişikliği hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesi olarak da İçkili yer bölgesine alınması hakkındaki İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra 5. maddede yer alan Çavuşköy Mahallesi Kaanlar Plan Değişikliği hakkındaki İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Toplantıda Encümen üyelerinin seçimi kapalı zarf usulü ile yapılırken, yapılan oylama sonucunda Belediye Encümen Üyeliği’ne asil olarak Bahadır Uysal ve Gökhan Doğan seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun seçimi ise açık oylama usulü ile yapıldı ve komisyona Mustafa Özer, Birsen Karataş, Erdem Mergü, Nevres Öz ve Sevgi Kaya seçildi. İmar Komisyonu’nuna ise yapılan açık oylama sonucunda Volkan Soğancılar, Hüseyin Vasfi Güner, Mehmet Erdem, Ercan Gök ve Hasan Efe seçildi. İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu’nuna açık oylama sonucunda Ersan Tepe, Bahadır Uysal, Gökhan Doğan, Volkan Özcan ve Ercan Kiremitçi seçildi. Komisyon seçimlerine Kırsal Hizmet ve Mera Islah Komisyonu’nun açık oylama usulü ile yapılan seçimi ile devam edildi. Yapılan oylama sonucunda Kırsal Hizmet ve Mera Islah Komisyonu’na Ahmet Tezcan, Ramis Özeren, Mehmet Erdem, Osman Turgutlugil ve Hamza Tezcan seçildi. İçişleri Komisyonu’nuna ise yapılan açık oylama ile Nuran Başkütük, Afşin Turan, Erdem Mergü, Nevres Öz ve Selahattin Karacaoğulları seçildi.

 

 

35 MİLYON TL BORÇLANMA HAKKINDAKİ YAZI GÖRÜŞÜLDÜ

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Otopark Alanları hakkındaki yazısı ve Yüksekliği Serbest Olan Adalarda Yükseklik Belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek İmar Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi. Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün Bütçe Aktarması hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.  Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Bakanlık Onayı ile 35 milyon TL borçlanma hakkındaki yazısı ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2019 Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazibey Mahallesi Rum Mezarlığı Mevkiinde bulunan taşınmazın Maliye Hazinesine Devri hakkındaki yazısı görüşülerek İmar Komisyonu’na oy birliği ile havale edilirken, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün 2020 Yılı Gelir Tarife Cetveline Öztrak Parkı Ücret Tarifesinin Eklenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

 

GÜNDEM DIŞI 2 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem dışı 1. maddede yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün Yol Harcamalarına Katılma Payı hakkındaki yazısı ve gündem dışı 2. maddede yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kira Ertelemeleri hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

 

HABER/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10