İl Sağlık Müdürlüğünden gazetecilere korona virüs testi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Batı Trakya Gazeteciler Derneği iş birliği ile Süleymanpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi'nde ücretsiz koronavirüs testi yapıldı. Gazetecilerin zor şartla

14.06.2020 08:10:00 0
İl Sağlık Müdürlüğünden gazetecilere korona virüs testi

Koronavirüs salgının başladığı andan itibaren halkın haber alması için sürekli olarak sahada görev yapan basın mensuplarının risk taşıyan meslek grupları arasında yer alması nedeniyle Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Batı Trakya Gazeteciler Derneği üyelerine koronavirüs testi yapıldı. Süleymanpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi’nde 13 Haziran Cumartesi günü yapılan testler sırasında İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Basın ve Medya sorumlusu Zafer Soykırlı ve Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal ve Dernek Başkan Yardımcı Şaban Kardeş gazetecileri yakından takip etti. Yapılan testler sonucunda, Batı Trakya Gazeteciler Derneği üyesi gazeteciler ile Çerkezköy ve Marmara Haber gazetesi çalışanlarının testleri negatif çıktı.

 

GAZETECİLERE ANTİKOR TESTİ YAPILDI

 

Gazetecileri testleri yapılırken yakından takip eden İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Basın ve Medya Sorumlusu Zafer Soykırlı, yapılacak işlemler hakkında “Testler iki aşamalı olarak yapılacak. Önce sizlerden kan örneği alınacak ve kandaki antikorlarınıza bakılacak. Antikor testi 15 dakika içerisinde sonuçlanıyor. Yapılan antikor testinde korona virüsü taşıyıp taşımadığınız, bu hastalığı geçirip geçirmediğiniz belli oluyor. Antikor testiniz pozitif çıkarsa ikinci aşamada sizlerden boğazdan sürüntü alınarak test yapılacak. Eğer antikor testiniz negatif çıkar ise koronavirüs taşımıyorsunuz veya bu hastalığı geçirmemişsinizdir.” dedi.

 

“SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ DEĞERLİ BİR YER”

 

İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Basın ve Medya Sorumlusu Zafer Soykırlı, gazetecilere Sağlıklı Hayat Merkezi’nin öneminden bahsetti. Soykırlı, aslında insanların hastanelere ve Aile Sağlık Merkezleri’ne tedavi olmaya gittiklerini, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü bu proje kapsamında Sağlıklı hayat Merkezleri’nin ise diyetisyen, psikologlar ve hastalık teşhisi için yapılan testler ile insanlara önleyici sağlık hizmetleri vereceğini kaydetti.  Konuşmasının devamında Soykırlı şunları söyledi: “İçerisinde bulunduğumuz Sağlıklı Hayat Merkezi birinci derece sağlık hizmetleri verdiğimiz Aile Sağlık Merkezleri’nin bir gerisinde olan mekan.  Sağlıklı Hayat Merkezi’de hastalıkların hiç oluşmamasını sağlama amacıyla; psikologlarımızın, diyetisyenlerimizin, kanser erken tarama teşhisi merkezlerinin ve kadın hastalıkları teşhislerinin yapıldığı bir yer. Burada hekimlerimiz, diyetisyen ve psikologlarımız ciddi bir uğraş veriyorlar. Aslında buralarda verilen uğraş ilerde hastalığın ortaya çıkmaması için sağladığı için burası çok değerli bir yer.”

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10