Çerkezköy'e 30 dakikalık yağmur yetti

Çerkezköy'de öğlen saatlerinde başlayan ve yarım saat süren yağmur sonucunda BSH Kavşağı, Hükümet Caddesi ve ilçenin belirli bölgelerinde oluşan yağmur birikintileri yaşamı olumsuz etkiledi.

Çerkezköy 15.06.2020 17:59:00 0
Çerkezköy

 

Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağış, bugün Çerkezköy’de hayatı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerinde bastıran yağmur Çerkezköy'de yarım saat etkili oldu.

 

BSH KAVŞAĞI GÖLE DÖNDÜ

 

Çerkezköy'de öğlen saatlerinde aniden bastıran ve şiddetini artırarak yaklaşık yarım saat süren yağmur hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yolda kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korundu. Bir çok ev ve işyerini su bastı. BSH Kavşağı'nda ve Kızılpınar Mahallesi'nde rögarların tıkanması nedeniyle Çorlu istikametinden gelen araçlar ilçe merkezine girmekte zorlandı. İlçe merkezinde bir çok mahallede rögarlar taşarken, yaşanan su baskınlarında TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri uzun süre çalışma gerçekleştirdi. Ekipler tıkanan rögarların açılması için yoğun gayret gösterdi.

 

 

 

AKAY İNCELEMELERDE BULUNDU

 

BSH Kavşağı'nda Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez ile çalışmaları inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "İlçemizde yarım saat boyunca sağanak yağış etkili oldu. Ekiplerimiz ile birlikte su yoğunluğunun yaşandığı bölgelerimizde incelemelerde bulunuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin BSH Kavşağı ile ilgili yakında düzenlemesi olacak. İnşallah en kısa zamanda çalışmalar tamamlandıktan sonra bir daha böyle durumlarla karşılaşmayacağız" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10