Gülden Durmuş'un örnek hikayesi

Çorlu'da evinde rengarenk plastik şeritlerden el çantaları ve plaj hasırları üreten Gülden Durmuş(39), yolda bulduğu şeritler ile bu işe başladığını, 6 yıldır çanta yapıp sattığ?

Çorlu 18.06.2020 10:46:00 0
Gülden Durmuş

 39 yaşındaki Gülden Durmuş, Çorlu’da yaşıyor. Durmuş, 6 yıl önce kaldırım taşlarını yapan ustaların attığı rengarenk plastik şeritleri toplayıp el çantaları ve plaj hasırları üretmeye başlamış. Koronavirüs salgınından sonra da ürettiği el çantaları ve plaj hasırlarına büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Durmuş, bu süreçte kişiye özel ürün satışlarının arttığını belirtti. Durmuş, şu anda Danimarka, Almanya, İtalya, Amerika, KKTC ve Hollanda'ya ürün sattığını ve satışları internet üzerinden yaptığını kaydetti.

 

YIKANABİLME ÖZELLİĞİNDEN DOLAYI TERCİH EDİLİYOR

 

Durmuş, ürünlere kadınların daha fazla ilgi gösterdiğini dile getirerek bu işe başlama serüvenini şöyle anlattı: “Yolda bulduğum şeritler ile bu işe başladım. 6 yıldır çanta yapıp satıyorum. Kadınların yoğun ilgisi var. Çok sağlam olmasından dolayı çantalarımız 40 ile 50 kiloya kadar çekme kapasitesine sahip. Market alışverişlerinde genellikle müşterilerimiz alıyorlar eve geldiklerinde çamaşır suyunla dezenfekte edebiliyorlar ve yıkayabiliyorlar. Bozulma, yırtılma herhangi bir şekilde deforme olma imkanı kesinlikle yok. Bu aralar genellikle gençlerimiz omuz askı detaylı çantalara rağbet gösteriyorlar. Bütün gençlerde bunları görebilirsiniz. Yıkanabilme özelliğinden dolayı tercih ediliyor. Sadece Türkiye değil yurt dışına da gönderiyoruz.”

 

“SATIŞLARIMI İNTERNET ÜZERİNDEN YAPIYORUM”

 

Koronavirüs salgını dolayısıyla kişilerin şahsi kullanabilecekleri plaj hasırlarına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Durmuş, 6 ülkeye ürün sattığını söyleyerek "Salgın döneminden çıktığımız bu günlerde, plaj hasırlarımıza yoğun talep var. Özellikle takım yaptırıyorlar çantası ile birlikte. Özel tasarım da yaptırıyorlar. Şu anda 6 ülkeye ihracat yapıyorum. Danimarka, Almanya, İtalya, Amerika'ya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Hollanda'ya gönderiyorum. Çantalarımıza da yoğun talep var. Salgın döneminden çıktığımız bu günlerde yoğun talep var. Satışlarımı belediyelerin düzenlediği etkinliklerde yapıyordum. Ancak koronavirüs nedeniyle şimdi satışlarımı internet üzerinden yapıyorum” dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10