Çorlu Belediye Meclisi gündem maddelerini görüştü

Çorlu Belediye Meclisi'nin, koronavirüs dolayısıyla uzun zamandır yapılamayan meclis toplantılarına normalleşme süreci ile yeniden başlandı. Bu kapsamda 19 Haziran Cuma günü Çorlu Belediyesi Memduh Å?

Çorlu 20.06.2020 10:26:00 0
Çorlu Belediye Meclisi gündem maddelerini görüştü

 

Çorlu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda meclis gündemine geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Çorlu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. oturumu bugün saat 14.00’da yine Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

 

KOMİSYONALAR KURULDU

 

Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda şu kararlar alındı: “Encümen üyeliklerine Turgay Kumlu, Oya Asıl Güney ve Erdinç Özkan oy çokluğuyla seçilirken, İmar Komisyonu kurularak üyeliklere Bilgehan Çağlar, Kemal Ergin, Cihan Kaygusuzoğlu, Ateş Akdere ve Vijdan Yılmaz oy birliğiyle seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu kuruldu ve üyeliklere Değer Kara, Adviye İşbuyuran, Öner Tekin, Mustafa Eryılmaz ve İsmail Güleroğlu oy birliğiyle seçildi. İçişleri Komisyonu kuruldu ve üyeliklere Oya Asıl Güney, Fahri Sangdıç, Hatice Temel, Cüneyt Ergün ve Mustafa Keskin oy birliğiyle seçildi.”

 

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU KURULDU

 

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu kurulup üyeliklere Mert Yılmaz, İsmail Akar, Seniha Merve Öztürk, Bilgin İnceoğlu ve Polat Türkoğlu oy birliğiyle seçilirken, Ulaşım Komisyonu üyeliklerine ise Erdinç Özkan, Sait Ali Küçük, Turgay Kumlu, Gökhan Tunalı ve Cüneyt Ergün oy birliğiyle seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu kurulup üyeliklerine Muzaffer Birdal, Bilun Karaevli Ertok, Alev Türk, Muhammet Emin Gülbaba ve Medet Çağlayan Erel oy birliğiyle seçilirken ise Kadın Dayanışma ve Destekleme Komisyonu üyeliklerine Seniha Merve Öztürk, Hatice Temel ve Vijdan Yılmaz oy birliğiyle seçildi.

 

DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUDUNDU

 

Sosyal Etkinlikler ve STK’lar Komisyonu üyeliklerine Mert Yılmaz, İsmail Akar, Seniha Merve Öztürk, Nazmi Yamanoğlu ve Polat Türkoğlu oy birliğiyle seçilirken Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu üyeliklerine Mert Yılmaz, Kemal Ergin, Engin Akın, Ateş Akdere ve Polat Türkoğlu oy birliğiyle seçildi. Denetim Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okunarak Meclis’in bilgisine sunuldu.

 

2019 YILI FAALİYET RAPORU BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK

 

2019 Yılı Faaliyet Raporu ise bugün saat 14.00’da gerçekleştirilecek Çorlu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. oturumunda görüşülmesi ve 2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10