Kapaklı'da LGS koronavirüs tedbirleri altında tamamlandı

Kapaklı'da eğitim hayatına istediği lisede devam etmek isteyen 2 bin 530 öğrenci, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda ter döktü. Kapaklı'da sabah saatlerinde çocuklarını okula geti

Kapaklı 20.06.2020 13:57:00 0
Kapaklı

 

 

Öğrencilere, sınav binası girişinde polis ekipleri tarafından tıbbi maske dağıtıldı. Bina ve sınıflara da dezenfektan bırakıldı. Sınav görevlileri, öğrencilerin sağlığı için velilerin, okul bahçesine girmesine izin vermedi. Veliler, okul dışında çocuklarının sınavdan çıkmasını beklerken; bazı veliler de sınav boyunca dua etti. Sınavın başlamasına dakikalar kala öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde, bekletilmeden okul bina ve salonlarına alındı.

 

İKİ OTURUMDA GERÇEKLEŞTİ

 

2 oturum halinde gerçekleştirilen sınavın birinci oturumunda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu cevaplamaları için 75 dakika süre verildi. Sınavın ilk oturumu, 10.45’te sona erdi. Öğrencilere, ikinci oturuma başlamadan önce 45 dakikalık bir dinlenme süresi tanındı. Öğrenciler, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde önlemler alınarak sınav salonu ve binadan ayrılarak bahçede dinlendi. İkinci oturum ise saat 11.30'da başladı. Öğrencilere, matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

 

 VELİLER ALINMADI

 

LGS kapsamındaki merkezi sınav için hareketlilik sabahın erken saatlerinde sınavın yapılacağı okulların önlerine gelen veli ve öğrenciler heyecanlı bir şekilde sınavın başlamasını bekledi.
Sınavın yapılacağı okulların bahçesine veliler alınmazken, öğrenciler tek sıra halinde dezenfekte edildikten sonra salonlara alındı. Öğrencilerin salona alınmasının ardından, yoğunluk oluşmaması için kapı önlerinde bekleyen veliler, buralardan uzaklaştırıldı. Sınavın bitmesiyle beraber okullardan dışarı çıkan öğrenciler, sınavın kolay olmadığını ve epey zorlandıklarını ifade ettiler. Aynı zamanda uzaktan eğitimden de bekledikleri performansı alamayan ve yüz yüze eğitime kıyasla eksik kalan dönem boyunca hazırlanamadıklarını bir de üstüne sınav girişindeki korona virüs önlemlerinin streslerini arttıklarını belirten öğrenciler şimdi sınav sonuçlarını bekliyor.

 

 

 

SOKAKLAR BİR KEZ DAHA BOŞ KALDI

 

Bu sırada tüm ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Tüm ülke genelinde 09.00 ve 15.00 saatleri arasında uygulanan kısıtlama ile birlikte, en son kısıtlama uygulanan geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nın ardından sokaklar, bir kez daha boş kaldı.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10