Ergene'nin mor tarlalarında ilk hasat

Ergene Belediyesi tarafından 6 dönümlük arazide projelendirilerek geçen yıl hayata geçirilen Lavanta bahçesinde ilk hasat heyecanı yaşandı.

Ergene 29.06.2020 14:43:00 0
Ergene

 

Ergene Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklama ile geçen yıl projelendirilen arazide dikimi yapılan lavanta bahçesinde ilk hasat alımı yapıldı. Lavanta bahçelerinin gelecek sene rengarenk çiçeklerle cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden yetkililer, lavanta bahçelerinde Ergene Belediyesi’nin de bir çok etkinlik yapacağını belirtti. Yetkililer, lavanta hasadından elde edilen uçucu yağlardan sıvı sabun, oda kokusu, oto kokusu, kolonya, doğal katı sabun, parfüm, lavanta yastığı, lavanta kokulu bebekler gibi endüstriyel ürünler elde edileceğini ifade etti.

 

“MOR RENKTE BİR GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞECEK”

 

Ergene’nin lavanta bahçeleri ile mor renkte bir görsel şölene dönüşeceğini belirten Başkan Yüksel ise ilk hasat ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ergenemizde hayata geçen bu güzel proje kapsamında Lavanta bahçeleri kokusu ve güzel görüntüsü ile ilçemizi süsleyecek. Son yıllarda ülkemizde artan yetiştirme alanları ve miktarıyla ülke ekonomimize katkıda bulunan lavanta bahçeleri artık Ergenemizde de olacak. Gelecek sene Belediyemizin birçok etkinliğini lavanta bahçelerimizde yapmayı planlıyoruz. ” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10