Gölette korkutan görüntü: Yüzlerce balık telef oldu

Muratlı Kırkkepenekli Göleti'nde çok sayıda balık telef olurken, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölü balık ve sudan numuneler alarak inceleme başlattı.

Muratlı 29.06.2020 18:27:00 0
Gölette korkutan görüntü: Yüzlerce balık telef oldu

Muratlı Kırkkepenekli Mahallesi'nde, mahalle ile aynı adı taşıyan gölette çok sayıda balık telef oldu. Göletin kıyısına vuran ölü balıkları görenler Kırkkepenek Mahallesi Muhtarı Murat Olcar’a haber verdi. Olcar da durumu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gölette inceleme yaptı. Ekipler, ölü balıklar ve sudan numune alarak incelenmeye gönderdi.

 

BUNUN SORUMLULARI BULUNSUN

 

Muhtar Murat Olcar, yaşanan olayın katliam olduğunu belirterek, sorumların bulunması istedi. Olcar, "Gelen bir ihbar telefonu ile buraya geldim. Baraja baktığımda balık ölümleri var. Gerekli mercilere bildirim yaptım. Bu bir katliam. Bunun sorumlularının bulunması lazım. Gölette aynalı sazan, testere, turna, kızılkanat balıkları bulunmaktadır. Hayvan sulama göletimiz burası. Köyümüzün hayvanları buradan su içiyor, aynı zamanda mesire alanımız. Buraya gelen aileler hem balık tutuyor hem de piknik yapıyorlar. Ama gördüğünüz gibi her tarafta ölü balıklar var. Bunun sorumluları bulunsun" diye konuştu.

 

‘HAYVANLARIMIZ SU İÇİYOR’

 

Kırkkepenekli Mera Yönetim Başkanı Yalçın Keleş, balıkların ölümün ürkütücü olduğunu belirterek, "Bu manzarayı gördük, şok olduk. 70'li yıllarda yapılmış bizim hayvan sulama göletimiz. Ayrıca dışarıdan buraya piknik yapmaya geliyorlar, mesire alanımız var. Biz bu görüntüden çok hoşnut değiliz. Burada hayvanlarımız su içiyor. Artık içer mi içmez mi onu da bilemiyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yetkililer numune alıp, gerekli işlemleri yapacaklardır" dedi.

 

YÜCEER: ACİLEN TEDBİR ALINMALIDIR

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, sosyal medyadan Muratlı Kepenekli göletinde esrarengiz balık ölümlerini paylaştı. İlçede yaşanan balık ölümlerini kendi sosyal medya hesabından fotoğraflarla paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, "Tekirdağ Muratlı ilçemizde Kepenekli Göleti'nde meydana gelen balık ölümleri, sularımızın kirliliği ve doğal yaşama yönelik endişelerimizi büyütüyor. Çok geç olmadan doğal olmayan bu ölümlerin kaynağını tespit edilmeli, halkımız bilgilendirilmeli ve acilen tedbir alınmalıdır" dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10