İşbaşı Eğitim Programı'nın sözleşmesi imzalandı

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi ile Arçelik A.Ş arasında "Temel İmalat (Talaşlı) ve Montaj Elemanı" ve "Ambar/Depo Görevlisi" mesleklerinde toplamda 676 kişilik İşbaşı Eğitim Pr

Tekirdağ 1.07.2020 21:43:00 0
İşbaşı Eğitim Programı

 

İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen İşbaşı Eğitim Programı'na katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabiliyor ve İŞKUR'dan da kendileri için işyeri bulunmasını talep edebiliyor.

 

KURUMA KAYITLI İŞSİZ OLMAK GEREKİYOR

 

Yetkililer, İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili yaptıkları açıklama, "Belirtilen şartları sağlayan vatandaşlar işbaşı eğitim programlarına katılabiliyor. Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, emekli olmamak, programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak yararlanma şartları arasında yer alıyor. Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilir. Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilir" dedi.

 

HAFTADA 6 GÜN VE 45 SAATİ GEÇMİYOR

 

İşbaşı Eğitim Programı'nın günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlendiğini de kaydeden yetkililer, "İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanıyor. Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için 9 aya kadar işbaşı eğitim programı düzenlenebiliyor. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarında karşılanabilecek giderler ile ilgili de bilgi veren yetkililer, "İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden; iş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL zaruri gider ödemesi, İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde imalat sektöründe düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi, imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için ise aylık 400 TL bakım desteği ödemesi yapılıyor" dedi.

 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI SERTİFİKASI VERİLİYOR

 

İş kazası ve meslek hastalığı sigortası priminin İŞKUR tarafından işbaşı eğitim programı süresince karşılandığını da aktaran yetkililer, "Ayrıca İşbaşı Eğitim Programı katılımcılarına program sonunda, katıldıkları programa ilişkin bilgileri gösteren İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası veriliyor. İşbaşı eğitim programlarına katılma şartlarını sağlayan tüm vatandaşlar, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için başvuruda bulunabilir" dedi.

 

Haber /Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10