Vali Yıldırım: Kızılpınar daha da güvenli olacak

Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı İstihkam Taburu'ndan gelen 30 kişilik özel ekip ile başlayan Kızılpınar Jandarma Karakolu inşaatı hızla yükselirken, Çorlu-Çerkezköy yolu KızÄ

Çerkezköy 2.07.2020 18:21:00 0
Vali Yıldırım: Kızılpınar daha da güvenli olacak

 

 

 

Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen temel atma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İstihkam Tabur Komutanı Murat Erdoğan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Serkan Yörükoğlu, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş ve askeri erkan katıldı.

 

EYLÜL AYINDA AÇILACAK

 

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Kızılpınar Mahallesi’nde son yıllarda büyük bir nüfus hareketliliği yaşandığı belirtilerek bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu verileri baz alınarak yapılan araştırma neticesinde mahallenin nüfusu 2014 yılında yüzde 16 artarak 25 bin 213’e, 2015 yılında yüzde 14 artarak 29 bin 670’e, 2016 yılında yüzde 15 artarak 34 bin 384’e, 2017 yılında yüzde 16 artarak 38 bin 103’e, 2018 yılında yüzde 9 artarak 40 bin 433’e yükseldiği, bu yükseliş eğiliminin devam edeceğinin değerlendirildiği ifade edildi.  Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan geçici Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığı’nın 24 Aralık 2019 tarihinden itibaren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın onayı ile belediyeye ait binada hizmet verdiğini belirten yetkililer, çoğu ilçeden büyük bir nüfus oranına sahip Kızılpınar Mahallesi’nde hukuk devleti olmanın bir gereği olarak sosyal hakların korunduğu, emniyet ve asayişin sağlandığı, vatandaşların kendisini güvende hissedebileceği hususlar çerçevesinde kamu düzeninin sağlanması maksadıyla Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığı’nın teşvik edilmesi değerlendirilerek gündeme alındığı ve çalışmalara başlandığı ifade edildi. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın katkılarıyla 17 Şubat 2020 tarihinde 2 bin 719 metrekare taşınmaz üzerine hizmet binası yapılmak üzere arsanın tahsisinin yapıldığını belirten yetkililer, Jandarma İstihkam İnşaat Komutanlığı’nca 1 Haziran tarihinden itibaren 2 katlı bin 570 metrekare kullanım alanlı karakol hizmet binası çalışmalarına başlandığını, Eylül 2020’de teslim edilerek hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

 

"AÇILIŞINI DA YAPACAĞIZ"

 

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bu klasik bir temel atma töreni değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın bir seçim süreci var. O yüzden siyasilerimiz de oradalar. Ama inşallah 3 ay sonra buradaki inşaat bitecek ve sayın TBMM Başkanımızla, siyasilerimizle, belediye başkanlarımızla daha geniş bir program yaparak bu binamızın açılışını yapacağız. Bugün hayırlı olsuna geldik. Kızılpınar Mahallesi Tekirdağ ve Çerkezköy'ün büyüyen bir bölümü olmakla birlikte şehir merkezinden de bir miktar uzaktır. Buraya ayrı bir asayiş birimi gerekiyor. Onun için sayın Bakanımız Süleyman Soylu beyin, Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin paşamızın kabul ve tasdikleriyle, bizim önerimizle böyle bir yapılanmaya gidildi. Bu binayı bitirip bu hizmeti burada görmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın çok büyük gayretleri var. Arsanın kazandırılmasında İlçe Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın, Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın çok büyük emekleri var. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Buradaki yapılanmanın nasıl olması gerektiğine dair, hangi boyutla olması gerektiğine dair de Osman Albayımızın ciddi bir emeği, katkısı var. Kendisine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Burada zaten güvenlik çok büyük bir problem değildi, ama bundan sonra Kızılpınar daha da güvenli olacak” diye konuştu.

 

TEMELİ ATILDI

 

Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurban kesimi, Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından Jandarma Karakolu’nun temeli atıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10