Sakarya'dan Tekirdağ'a şehit ateşi düştü

Sakarya'da 3 Temmuz'da bir havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından, patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması amacıyla taşındığı kamyondan indirildiği esnada, patlama

Tekirdağ 9.07.2020 16:14:00 0
Sakarya

 

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, olayla ilgili yaptığı açıklamada Hendek’teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz’da meydana gelen patlamanın ardından burada bulunan patlayıcıların Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve görevli savcıların talimatlarıyla uzman patlayıcı ekiplerle Adapazarı ilçesi Taşkısığı Mahallesi’nde bulunan taş ocağına intikali sırasında patlama meydana geldiğini belirtti. Malzemelerin kamyon üzerindeyken patlamanın gerçekleştiğini aktaran Kaldırım, “Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var. Yaralılardan 1’inin durumu ağır” dedi.

 

BAKAN SOYLU SAKARYA'YA GELDİ

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sakarya’daki patlamanın meydana geldiği bölgeye geldi. Soylu ve Çetin, alan üzerinde helikopterle incelemelerde bulundu.

 

İHMAL VARSA ARAŞTIRILACAK

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sakarya'daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası bugüne kadar 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleştirildi. Patlayıcı maddelerin orada durmaması kararı alındı. Buraya getirilen patlayıcılar havai fişek olduğu için ormandan uzak bir alanda patlatılmasına karar verildi. Ankara'dan imha timi sevk ve idaresinde 15 tonluk bir patlatma imha işlemi gerçekleştirildi. Son 1-1.5 tonluk patlatma sırasında bu olay meydana geldi. Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri İstanbul biri Ankara'dan gelen, 3 askerimiz şehit oldu. Araç şoförü ağır yaralı, şu anda ameliyatta. Şu an hastanelerde 11 jandarma personelimiz ve kamyon şoförü arkadaşımız var. Kamyon şoförü arkadaşımız dışında durumu ağır olan yok. Bu konuda çok uzmanlaşmış arkadaşlarımız var. Sınırlardaki mayın temizleme işlerini de bu arkadaşlarımız yapıyor. Buradaki olayda ihmal varsa araştırmalar sonunda öğreneceğiz." açıklamasını yaptı.

 

AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

 

Şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz’ün Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’daki evine acı haber ulaştı. 100. Yıl Mahallesi’ndeki eve dev Türk bayrağı asılırken, şehidin komşuları da evlerine Türk bayrakları astı. Acı haberi alan şehidin yakınları büyük bir üzüntü yaşarken, evin önüne taziye çadırı da kuruldu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10