Çerkezkent'te sona gelindi

Her alanda kentleşerek hızlı büyüyen Çerkezköy'de geçtiğimiz yıl temeli atılan Çerkezkent'te sona gelindi. Veliköy Kavşağı'nda 22 bin metrekare arsa üzerine konuşlanan 40 bin met

Çerkezköy 12.07.2020 15:30:00 0
Çerkezkent

İçinde ofisler, imalathaneler, kafeler, restorantlar ve galerilerin yer aldığı yeni nesil sanayi sitesinde satışların yüzde 60’ını inşaat aşamasında gerçekleştirdiklerini belirten Yenal Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Safa Yenal, “Çerkezköy sanayisiyle olduğu kadar coğrafi ve lojistik konumuyla da ülkemizin lokomotifi konumunda. Ürettikleriyle ülkemize ve dünyaya değer katan yerlerden biri. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süreci zorlu geçmesine rağmen biz bütün önlemleri alarak imalatımıza devam ettik. Çünkü müşterilerimize verilmiş sözümüz vardı. O sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 

 

37 DÜKKAN OTO GALERİ OLARAK DİZAYN EDİLİYOR

 

Apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik çıkarılan yönetmeliğin 9 Haziran 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte bundan böyle merkezdeki oto galerilerinin bina altlarında yer alamayacağının, mevcut yerlerin de öncelikle toplu iş yerlerinde konuşlandırılacağının altını çizen Yenal “Biz bu projeyi yaparken araç sayısını ve yeşil alan miktarını göz önünde bulundurarak bölgede böyle bir ihtiyacın eksikliğini görmüştük. Bu yönetmelikle birlikte son zamanda artan taleplerle Çerkezkent’in üst katında 37 adet dükkanı Çerkezköy’ün oto galeri merkezi haline gelecek şekilde dizayn ediyoruz. 

 

OTO GALERİCİLER İÇİN CAZİBE MERKEZİ ÇERKEZKÖY OLABİLİR

 

10 bin metrekare alanda yer alan 37 dükkanın tamamını bu amaçla satışa sunduk. Gelen talepler ve bölgedeki ihtiyaç Çerkezkent’in coğrafi konumu, şehre olan uzaklığı göz önüne alındığında hem araç alacaklar hem de araç satacaklar için her şeyin tek merkezde toplanacak olması her yönüyle avantaj. Galeri için dizayn edilen dükkanlarımızın taban oturumu 92 metre, dükkan cephesi 7 metre genişliğinde. Bu dükkanlarımızın içerisine 6 adet araç sığdırabiliyoruz. Yine bu dükkanların önüne minimum 3 adet araç teşhir amaçlı konabiliyor. Aşağıdaki diğer dükkanlarımızda sanayi sitemizde montaj sanayine uygun imalatçılar, asansör firmaları, havalandırma ve klima firmaları, kart yazılım işi ile uğraşanlar, Cnc kesim firmaları, yedek parça, hidrolik pnömatik parçaları satışı ile uğraşan firmalar yer alacak” dedi. 

 

APARTMAN ALTINDA ARAÇ SATIŞI TARİHE KARIŞIYOR

 

Çıkan bu yönetmelikle şehir içindeki apartman altlarında galeri açılmaması çevre kirliliği, görüntü kirliliği ile kaldırım ve yol işgallerinin ortadan kalkacağını kaydeden Safa Yanal “Avrupa’daki gelişmiş şehirleri ve ilçelerindeki gibi modern oto galerilerini Çerkezköy’e kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

“EYLÜL AYINDA TESLİM EDECEĞİZ”

 

Çerkezkent'in diğer bölümleriyle ilgili de bilgi veren Yenal "Baştan beri müşterilerimize vermiş olduğumuz bir söz vardı. Eylül ayında teslimatlarını gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Sadece ülkemiz değil dünya ülkeleri de korona nedeniyle zor günler geçiriyor. İş camiası ve aile olarak da biz de zor günler geçirdik. Fakat bu dönemde yarıdan fazlasının satışını yaptık. Tüm tedbirleri alarak bu dönemde çalışmaya devam ettik. Sözümüzü yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Tüm personelimize de teşekkür ediyorum. Ufak rötuşlar kaldı. Boyamız da bittikten sonra inşallah B ve C blokları hizmete açacağız" dedi. 

 

Haber/ Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10