Açık Ortaokul ve lise sınavları 25-26 Temmuz'da yapılacak

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokul sınavlarını

Çerkezköy 21.07.2020 18:11:00 0
Açık Ortaokul ve lise sınavları 25-26 Temmuz

            

 

Pandemi nedeniyle ertelenen Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokul 2.dönem(21-22 Mart) sınavlarının 25-26 Temmuz tarihinde yapılacağını ifade eden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman " Sınava Ocak ve Şubat ayında kayıt olan veya kayıt yenilemesini 2. Dönem sınavı için yaptıranlar girecektir. 3. Dönem sınavı için açık öğretim sitesinde açıklama yapılacaktır" dedi.

 

ÜÇ OTURUMDA YAPILACAK

 

Akman " Sınav Covid-19 hijyen ve sosyal mesafe tedbirleri doğrultusunda yapılacak. Sınav yapılacak okullar hijyen kurullarına göre dezenfektesi yapılmıştır. Açık Lise ve Açık Ortaokul sınavları 25 – 26 Temmuz 2020  tarihlerinde sınav merkezleri olarak belirlenen yerlerde yapılacaktır. Açık Lise sınavları Cumartesi ve Pazar günü 3 oturumda yapılacak olup,  Açık Ortaokul sınavları sadece Cumartesi günü 2 oturumda  yapılacaktır" diye konuştu.

 

14 OKULDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Sınavların 14 okul ve Çerkezköy cezaevinde yapılacağını kaydeden Akman " Sınavlar Metin Seçkin Ortaokulu, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Yusuf Şenel Ortaokulu, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Nurallah Narin Ortaokulu, 75.Yıl Ortaokulu, Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Mevlana İlkokulu, Tepe İlkokulu, Fevzipaşa İlkokulu, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu, Çerkezköy cezaevinde yapılacaktır.  Sınav Giriş Belgenizi şifreniz ile birlikte Açık Öğretim Lisesi (AOL) veya Açık Öğretim Ortaokul (AİO) internet sitesinden veya Halk Eğitim Merkezi bürolarından (Jandarma Karakolu karşısı)  Cumartesi günü saat: 14:00  kadar alabilirsiniz. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi açık lise ve açık ortaokul bürosu  sınav günlerinde de sınav girişlerinde yaşanabilecek sorunların çözümü için aktif olarak görevine devam edecektir" dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10