Kürklü: Bu yılda LGS'de büyük başarı elde ettik

Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü yaptığı açıklamada bu yılda okul olarak Liselere Giriş Sınavında büyük başarı elde ettiklerini kaydetti. Sınava giren 54 öğrencinin 42â??

Çerkezköy 22.07.2020 17:18:00 0
Kürklü: Bu yılda LGS

 

 

Bu yıl 11’inci mezunlarını veren Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü 2020 Liselere Giriş Sınavı’nı (LGS) değerlendirdi.

 

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK


Gülerçin Kolejinin her yıl olduğu gibi bu yılda sınavda farkını ortaya koyduğunu kaydeden Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü “ 11 yıllık eğitim-öğretim sürecinde SBS, OKS, TEOG ve LGS gibi birçok sınav sistemine öğrenci hazırlayan kurumumuz sınav sistemi değişse bile yapılan tüm sınavlarda her yıl 8. sınıflarımızın yüzde 60-70’ini Fen Liselerine yerleştirerek büyük başarılara imza atıyor. Galatasaray LisesiAtatürk Fen LisesiÇapa Fen LisesiTekirdağ Ebru Naim Fen LisesiÇorlu Fen LisesiSilivri Fen LisesiEdirne Fen LisesiÇanakkale Fen Lisesiİzmir Fen LisesiVefa Fen LisesiCağaloğluHüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi gibi Türkiye’nin nitelikli liselerine öğrenci yerleştirerek öğrencilerimizin gelecek yaşantılarına önemli temeller atıyor. 11 yıllık tecrübesiyle hareket eden Gülerçin Koleji bu yıl da öğrencilerini Türkiye’nin en seçkin liselerine yerleştireceğinden hiç şüphemiz yok. Bölgenin akademik ve sosyal alanda parlayan yıldızı olan Gülerçin Koleji Türkiye Lider Marka Ödülleri 2019 kapsamında ‘En iyi eğitim veren kurum’ ödülüne layık görünen Gülerçin Koleji alanında uzman eğitim kadrosu ile yoluna devam ederek daha iyi başarılar için çalışmalarına ve gelecek yıl planlamalarına hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

 

42 ÖĞRENCİMİZ YÜZDELİK DİLİME GİRDİ

 

  Kürklü “ 11 yıldır eğitim-öğretim hayatının başta gelen okullarından olan Gülerçin Koleji başarısını 11’nici yılında da kanıtladı. Ortaokul temelini Gülerçin Koleji’nde atan öğrenciler Gülerçin Koleji’nin sistemli, planlı çalışmaları, uzman eğitim kadrosunun özverisi ile başarılarını kuşaktan kuşağa aktarıyor. 20 Haziran 2020 tarihinde yapılan Liseler Giriş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Öğrencilerimizi planlı ve programlı giderek en iyi şekilde sınava hazırlayan Gülerçin Koleji bu yıl Liselere Giriş Sınavında da güzel başarılar elde etti. Bir sene boyunca özverili çalışan öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını alarak veli ve öğretmenlerini gururlandırdılar. Güçlü eğitim kadrosu ve öğrencilerimizin azmi ile başarılı bir LGS’yi geride bırakan Gülerçin Koleji’nde resmi sınav sonuçlarına göre 54 öğrencimizin katıldığı sınavda yüzde 0-1 dilimleri arasında 10 öğrenci yüzde 0-5 dilimleri arasında 32 öğrenci böylelikle 54 öğrencimizden yüzde 60-70’e yakını Türkiye’nin seçkin fen liselerine ve nitelikli Anadolu liselerini kazandırarak bölgesinde ve Türkiye’de eğitimin öncü adresi olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır. Bu başarıda emeği geçen ve bizlere bu gururu yaşatan tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.  

 

UZAKTAN EĞİTİMLER YAPTIK

 

Pandemi döneminde okul olarak öğrencilerine uzaktan eğitim imkanı sunduklarını ifade eden Kürklü “ LGS’deki başarımızı uzaktan eğitime de bağlayabiliriz. Çünkü öğretmenlerimiz öğrencilerimizin eğitimlerini aksatmadan gece gündüz ter döktüler. Bununla birlikte LGS sınavında büyük bir başarıya imza attık” dedi.

 

ÖĞRENCİLER TERCİH YAPIYORLAR

 

Tercih dönemlerinin de başladığını kaydeden Kürklü “Tercih dönemi 20 Temmuz’da başlayıp 29 Temmuz’da sona erecek. Öğrenciler şuan randevu sistemi ile rehber öğretmenlerinden bilgiler alıp tercihleri yapıyorlar. 10 Ağustos’ta yerleştirme sonuçları açıklanacak. Daha sonra 10-14 Ağustos’ta 1. ek yerleştirme yapılacak sonuçları ise 17 Ağustos’ta açıklanacak. 2. ek yerleştirmeler ise 17-21 Ağustos’ta yapılacak olup sonuçları 24 Ağustos’ta açıklanacak” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10