'Polis bizi darp etti' iddiasında bulundular

Çerkezköy'de Fevzipaşa Mahallesinde abartı egzozlu motosiklet kullandığı için trafik polisi ile tartışmaya girdiği iddia edilen iki kişi polis tarafından olay yerinde ve karakolda darp edildiği iddiasın

Çerkezköy 26.07.2020 19:49:00 0

 

 

Fevzipaşa mahallesinde motor bağlaması yüzünden polis ekipleriyle çıkan sözlü tartışmada iddiaya göre iki kişi polis tarafından darp edildiklerini kaydetti.

 

BİR ANDA GÖZALTINA ALINDIK

 

İddiaya göre geçtiğimiz gün Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan kebapçıda arkadaşı Cihan G. ile birlikte yemek yiyen Nihat İ.’nin park halindeki motoruna abartılı egzoz bulunduğu gerekçesi ile polis tarafından işlem yapıldı. Polis ile tartışmaya giren Nihat İ. “ Polise niçin bağlıyorsunuz diyerek ricada bulunduk. Ancak iş kontrolden çıkınca bir anda kendimizi polis ile karşı karşıya bulduk. O esnada olay yerine gelen bazı polisler ve bekçiler bizi dinlemeden olaya hakim olmadan apar topar bizi darp ederek ters kelepçe ile gözaltına aldılar” iddiasında bulundu.

 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

 

İddiaya göre arkadaşı Cihan G. ile birlikte polis tarafından gözaltına alındığını kaydeden Nihat İ. “ Bizi gözaltına aldıklarında Cihan G.’nin kafasından kan gelince hastaneye götürdüler, beni ise karakola götürdüler.  Burada kimliğini bilmediğim polisler üzerime su dökerek beni tekme tokat dövdüler. Arkadaşımın kafasına altı dikiş atılırken, beni insanlıktan çıkartırcasına bu hale getirdiler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin şanlı üniformasını giyen hiçbir polis vatandaşına bu şekilde davranma hakkına sahip değildir. O gün orada yüzlerce insanın gözü önünde adeta gasp ya da terör zanlısı yakalanmış gibi üzerimizden geçen polisleri, sağduyulu esnaf zor engelledi. Trafik polislerinden birisinin sağduyulu olmasına rağmen diğerinin paniği ve telaşı ortalığı karıştırdı. Olay esnasında vatandaşlar görüntüleri çekmişler. Biz ne devlete ne de memura küfür edecek kadar ahlaksız insan değiliz” diyerek yaşadıkları olay karşısında Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundular.

 

OLAY ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR

 

Altı günlük iş göremez raporu aldığını kaydeden Nihat İ. 'tek suçu o gün benimle olmak' dediği arkadaşı Cihan G.’nin ise kafasında altı dikiş olmasına rağmen rapor almadığını iddia etti. Olay sonrası Cumhuriyet Savcılığına giderek yaşadıkları üzücü olayı anlatıp polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Nihat İ. ve Cihan G.’nin o gün ki raporlarını olay yeri kamera kayıtlarını mahkeme dosyasına delil olarak sunduklarını belirttiler.  Öte yandan polis ile girdikleri diyalog sonrası yaşanan olayda feci şekilde dayak yiyen ikilinin iddiaları çok yönlü olarak araştırılıyor.

 

POLİSE SAYGISIZCA DAVRANDILAR İDDİASINDA BULUNDULAR

 

Bazı vatandaşlar ise işlem yapmak isteyen trafik polisine karşı iki kişinin mukavemet gösterdiğini ve saygısızca davrandıklarını iddia etti. Polise hakaret eden iki kişinin gözaltına alınırken direnmesi sonucunda polisin zor kullandığı iddiasında bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10