Bıçakçılarda bayram yoğunluğu

Kurban Bayramına sayılı günler kala Çerkezköy'de hizmet veren bıçak satıcıları ve bıçak bileyicilerinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurbanlıkların kesilmesi ve etlerin daha rahat doğranma

Çerkezköy 29.07.2020 18:05:00 0
Bıçakçılarda bayram yoğunluğu


 

 

Çerkezköy’de bıçakçılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak bileme çalışmalarını sürdürüyor.

 

YENİ BIÇAKLAR TERCİH EDİLİYOR

 

Kurban Bayramına sayılı gün kala kurbanlık kesiminde kullanılacak bıçakların bilemesi ve tamir nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Çerkezköy’de bıçakçılar müşterilerin getirdiği bıçakları hem biliyor,l hem de tamirini yapıyor. Kurban bayramı için üretilen yeni bıçakların tezgahlardaki yerini aldığı dükkanlarda, vatandaşların getirdikleri bıçaklar da bileme makinesiyle keskinleştiriliyor. Bazı vatandaşlar Kurban Bayramı için yeni bıçak tercih ederken, bazıları ise eski bıçaklarını bileme işlemini yaptırıyor.

 

BIÇAK SEÇİMİ ÖNEMLİ

 

Çerkezköy’de bıçakçılık yapan Bayram Yıldızlı” Çerkezköy’de 12 yıldır bıçakçılık yapıyorum. Koronavirüs gölgesinde bu bayram diğer bayramlardan biraz farklı geçiyor. Yoğunluk diğer bayramlara göre az olmasına rağmen çok şükür vatandaşlar bıçak almaya geliyor” dedi. Kurban kesiminde bıçak seçiminin çok önemli olduğunu da ifade eden Yıldızlı “ Bıçak seçimi çok önemli. Her bıçakla kurban kesilmez. Ucuz bıçak satın almasınlar. Tecrübeli olan vatandaşlar zaten nasıl bıçak tercih edeceğini iyi biliyor. Vatandaşlar özellikle Bursa ve Sürmene bıçaklarını tercih ediyor” dedi.

 

YOĞUNLUK VAR

 

Bayram öncesi satışların iyi olduğunu kaydeden bıçakçılar “ Bu yıl geçen yıla göre fiyatlar değişmedi. 15 TL’den bin TL’ye kadar bıçak satışları var” dedi. Bıçak seçiminin öneminden bahseden bıçakçılar “ Kurban kesiminde bıçağın kör olmaması önemlidir. Almışken iyi ve kaliteli bıçak almakta fayda var. Yumuşak bıçak olduğu zaman ağzı çabuk dönüyor, birinci kurbanda belki çok fazla fark etmiyor ama ikinci, üçüncü kurbana geçtiği zaman sıkıntı olmaya başlıyor. Vatandaşlar bu yıl bıçaklarını biletmek için işlerini son güne bırakmadılar” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10