Koku sorununu yeniden gündeme getirdi

Çorlu'da her geçen gün artan koku sorununu, TBMM başkanlığına sunduğu soru önergesi ile yeniden gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun "Vatandaşın feryad

Tekirdağ 7.08.2020 16:59:00 0
Koku sorununu yeniden gündeme getirdi

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu’da her geçen gün artan koku sorununu yeniden gündeme getirdi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan Aygun, bu koku sorununun vatandaşı canından bezdirdiğini ifade etti.

 

BİR YILDIR ÇÖZÜLEMEDİ

 

Çorlu’da Havalimanı’na yakın Emlakbank Konutları bölgesindeki koku sorununun geçen yıldan bu yana çözülemediğini kaydeden Aygun önergesinde “Maalesef aynı yönde geçen sene verdiğimiz soru önergesi de yanıtsız kalmıştır. Anayasa’dan kaynaklı soru sorma ve bilgi edinme hakkımız, tarafınızdan yok sayılmaktadır.  Anayasa’nın 98 inci maddesine göre soru önergesine 15 gün için yanıt vermeniz gerekmektedir. 2019 yılındaki önergemde de belirttiğim üzere Çorlu ilçelerinde her geçen gün artan koku sorunu, vatandaşlarımıza hem psikolojik hem fizyolojik açıdan zarar vermektedir. 2020 yılında hava sıcaklarının inanılmaz arttığı bir ortamda, vatandaşın penceresini açamaz hale getirilmesi kabul edilemez bir durumdur” ifadelerine yer verdi.

 

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALACAK MISINIZ?

 

Bakanlığın koku sorununa neden olan kaynakları bularak bir an önce gereken önlemleri almasının elzem olduğunu söyleyen Aygun, “Çorlu’da yaşanan ve giderek artan koku sorununun kaynağını bulacak ve gerekli önlemleri alacak mısınız? Çorlu’da arıtmasız çalışan fabrikaların tespitine dönük denetimleri arttırıp, bu konuda köklü bir çözüm üretecek misiniz? Çorlu’da yaşayan vatandaşlarımızın feryadına kulak vererek, bölgeyi “temiz ve solunabilir” hava kalitesine kavuşturabilecek misiniz?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10