Büyükşehirden Saray'a 2 milyonluk köprü yatırımı

Saray'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Küçükyoncalı Köprüsü'nün açılışı saat 15.00'da düzenlenen törenle yapıldı. İlk 5 yıllÄ

Saray 7.08.2020 18:44:00 0
Büyükşehirden Saray

 

Covid-19 önlemleri kapsamında sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı kuralları gözetilerek gerçekleştirilen açılış törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, önceki dönem Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Küçükyoncalı Mahallesi Muhtarı İrfan Gündüz, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil’in konuşması ile devam etti.

 

1 MİLYON 977 BİN 180 TL BEDELLE İHALE EDİLDİ

 

Küçükyoncalı Köprüsü'nün olduğu yerde daha önce imece usulü ile yapılan bir köprünün olduğunu belirten Pakdil “Bu köprünün trafik güvenliği açısından ulaşıma kapatılmasıyla gündeme geldi. Ve bu köprünün yapımı ile ilgili olarak aslında yol ağımızda olmamasına rağmen büyükşehir belediye meclisimizin bizlere verdiği görev ve yetki ile köprünün yapımı ve projelendirilmesine başlanıldı. Zemin etütleri ve köprü projesi özel bir mühendislik firmasına 41 bin 300 TL karşılığında yaptırıldı. Proje, Devlet Su İşleri'nin 500 yıllık debi hesaplarına, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yük hesaplarına, trafik genişliklerine ve deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldı. Yapılan hesaplar neticesinde burada 32 metre 80 santim açıklığında tek açıklı bir köprü 900 metre genişliğinde köprü yapılmasına karar verildi. Köprü yapımı için yapılan ihalede 1 milyon 977 bin 180 TL sözleşme bedeli ile ihale alındı” dedi.

 

 

3 AYDA TAMAMLANDI

 

4 Kasım 2019 tarihinde firmaya yer teslimi yapıldığını belirten Pakdil “Firma verilen sürenin çok çok altında bir sürede ve kış şartlarında 3 ay gibi bir sürede köprüyü tamamladı. 19 Şubat'ta köprü ulaşıma açıldı. Bugüne kadar pandemi nedeniyle açılış töreni yapılamadı. Köprümüz 13’er metre 20 adet fore kazıktan ve 9 adet ön gerilmeli kirişten oluşmaktadır. Bunun dışında 485 metreküp beton, 8.2 ton demir ve 2 bin metreküp taş dolgu kullanılmıştır.” dedi.

 

SARAY YOLU İÇİN DE SÖZ İSTEDİ

 

Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı İrfan Gündüz de köprünün köyün zorunlu ihtiyaçlarının başında geldiğini ifade ederek “Umarım bu şaheser köprümüz sadece bizlerin değil çocuklarımızın hatta torunlarımızın da kullanabilecekleri bir eser olarak tarihe geçecektir. Köprümüzün yapımında bugüne kadar emeği geçen herkese halkım ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi. Saray yolunun yapımı için de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan söz isteyen Gündüz, köprünün hayırlı olmasını temenni etti.

 

“GENİŞ BİR YELPAZEDE HİZMET VERİYOR”

 

Açılış töreni Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in konuşması ile devam etti. Kadir Albayrak ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu, çalışmalarını takdir ettiğini belirten Erkiş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak gibi sıra dışı ve çalışkan bir belediye başkanıyla çalışmaktan dolayı kendimi oldukça şanslı hissediyorum. Kadir Albayrak, Tekirdağ ve Saray'ımız için büyük bir şans” dedi. Büyükşehir Belediyesinin, tarımdan eğitime, turizmden sanayiye kadar, çok geniş bir yelpazede Tekirdağ halkına hizmet verdiğini söyleyen Erkiş, “Hizmet ve yatırımlarımızı Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

 

“KÜÇÜKYONCALI HALKI İÇİN NE YAPSAK AZ”

 

Açılışta son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Vatandaşa hizmet yolunda, il genelinde önemli mesafeler kat ettiklerini dile getiren Albayrak, ‘Küçükyoncalı halkı için ne yapsak az’ diyerek Küçükyoncalı halkının her şeyin en iyisini hak ettiğini söyledi.

 

“115 MİLYONLUK YATIRIM”

 

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş'le çalışmaya başlamalarının 497’nci gününde olduklarını söyleyen Albayrak, “Geçmişe dönüp baktığımızda, neler yaptığımızı daha iyi görüyoruz. Ben Küçükyoncanlı Mahallesi'nin heyecanını yakından biliyorum. Hizmet sürem içerisinde Küçükyoncalı'ya 68'inci gelişim. Halkımızın taleplerini değerlendiriyoruz” dedi. Tekirdağ genelinde olduğu gibi Saray’da da önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini söyleyen Albayrak, ilk 5 yıllık hizmet süresinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak, Saray’da 115 milyonluk hizmet ve yatırımın altına imza attıklarını söyledi.

 

“KIRSAL KESİMİ SAĞLIKLI TESLİM ALMADIK”

 

Göreve geldiklerinde özellikle kırsal kesimi sağlıklı teslim almadıklarını söyleyen Albayrak, “Yollarıyla, yapımıyla, alt yapısıyla, her şeyiyle. 6 yıl içerisinde yaklaşık bin 450 kilometre yolu sıfırdan yaptıysam, teslim aldığımız köy yollarının sıkıntısının ne kadar zor olduğunu bilmenizi istiyorum. Buradaki köprü yağmurda yıkıldığı zaman, insanlar yağmurda karşıya geçemeyip birbirine uzaktan el salladığı zaman dedim ki ‘hangi devirdeyiz’. Onun için bu köprü az bile Küçükyoncalı’ya” dedi. 

 

“BÜYÜKYONCALI’YI BAŞTAN BAŞA YENİDEN İMAR EDECEĞİZ”

 

Büyükyoncalı’ya 2 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyen Albayrak “Geçenlerde ihalemizi yaptık. Büyükyoncalı’yı baştanbaşa yeniden imar edeceğiz, yollarını, altyapısını, kanalizasyonunu yeniden yapacağız” dedi. Koronavirüs salgını dolayısıyla aylardır köylere gidemediğini söyleyen Albayrak “2 Haziran’da biraz rahatlayınca bol bol gitmeye başladık. Lütfen mücadeleyi gevşetmeyelim. Mücadele bitmiş değil. Bu virüsün ne kadar erken bitmesini istiyorsanız o kadar sıkı mücadele edeceksiniz. Maskesiz gezmeyeceksiniz, sosyal mesafeyi koruyacaksınız, hijyene önem vereceksiniz. O zaman eski günlere daha çabuk döneceğiz” dedi. Albayrak, görev sürelerinin sonuna kadar vatandaşlara kaliteli hizmet sunmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10