13. Çorlu Tarım Fuarı kapılarını açtı

13. Çorlu Tarım Fuarı, 100'ün üzerinde ticari firmanın yer alacağı 50.000 metrekare açık alanı bulunan Çorlu Yeni Fuar Alanında kapılarını açtı. Tekirdağ'ın 6,22 milyon dekar yÃ?

Çorlu 11.08.2020 19:05:00 0
13. Çorlu Tarım Fuarı kapılarını açtı

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreni Renkli Fuarcılık Genel Müdürü  Umut Güngör, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın konuşmalarıyla devam etti.

 

 

“BİRBİRİYLE BARIŞIK HALDE YAŞATMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da fuarın, tarım ve hayvancılığa endekslendiğini ifade ederek “Sektör temsilcisi katılımcıların fuara gelirken son teknolojileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için en verimli, en kolay ve güzel şekilde kullanacakları aletleri sergiliyorlar” dedi. Vali Yıldırım, sanayi ve tarımı, sanayi ve hayvancılığı, sanayi ve çevreyi birbiriyle barışık halde yaşatmak mecburiyetinde olduklarını ifade ederek “Aksi taktirde bu yüksek teknoloji ürünü bir sürü malzeme, araç ve gereç, işleyecek toprak bulamayacaklar. Biz bu şekilde gidersek, çevremizi kirletmeye devam edersek, sanayiyle çevremizi kirletmeye devam edersek, bir takım ilaçlar ile gübreyi çok fazla kullanmakla topraklarımızı verimsiz hale getirmeye başlarsak, devam edersek, o zaman hepimiz bugün övündüğümüz bereketli Trakya topraklarını bulamayabiliriz” dedi. 

 

“TOPRAKLARIMIZ ÇOK VERİMLİ”

 

Topraklarımızın çok verimli, insanımızın çok çalışkan olduğunu kaydeden Yıldırım “Üretimi daha çok artırmak, geleceğe daha çok umutla bakabilmek hem bizim elimizdedir hem de boynumuzun borcudur. Çünkü insanoğlu hangi dönemde yaşarsa yaşasın gıdaya ihtiyacı bitmiyor. Biz dünyanın kendi kendisini besleyen 6 ülkesinden biriyiz diye övünüyoruz. Bunu başka ülkelere de destek veren ülke olma durumuna getirmek bizlerin elinde olan bir durumdur. Bizler çok daha rahat insanımızı besleyebiliriz, çok daha rahat insanımıza gıda temin edebiliriz. Çiftçilik ve hayvancılığı ne kadar önem verirsek yarınımıza güvenle bakabiliriz” dedi.

 

YÜZDE 64’Ü İŞLENEN TARIM ARAZİLERİ

 

Tekirdağ’ın 6,22 milyon dekar yüzey alanının bulunduğunu, bunun yüzde 64’ünü (3,95 milyon dekarı) işlenen tarım arazilerinin oluşturduğunu kaydeden Yıldırım “2019 yılı Türkiye durum buğdayı (ekmeklik buğday) üretiminin 5,4’ü Tekirdağ’da gerçekleşmiştir ve Tekirdağ, ülkemiz ekmeklik buğday üretiminde Konya ve Ankara İllerinden sonra 3. sırada yer almaktadır. Türkiye, yağlık ayçiçeği üretiminin yüzde 17,55’i Tekirdağ’da gerçekleşmiştir ve Tekirdağ, ülkemiz yağlık ayçiçeği üretiminde 1. sıradadır” dedi.

 

KANOLANIN YÜZDE 33.61’İ TEKİRDAĞ’DA ÜRETİLİYOR

 

Türkiye’nin çeltik üretiminin yüzde 3,84’ünün Tekirdağ’da üretildiğini kaydeden Yıldırım “Türkiye, kanola üretiminin yüzde 33,61’i Tekirdağ’da gerçekleşmiştir ve Tekirdağ ülke üretiminde 1.sıradadır. İlimizde yetiştirilen 3-5 ana ürünün toplamı ekilen alanlarımızın yüzde 95’ine ulaşmaktadır. Sulama imkanlarımızı ve tarımda teknoloji kullanımını artırarak verimi, üreticilerimizin gelirlerini artırabilir, modern tekniklere uygun üretim yaparak ürün kaybını minimuma indirebilir, mevsimsel etkileri azaltabiliriz. Tarımın Türkiye ve Tekirdağ ekonomisine katkısını artırabiliriz.

 

FUARI GEZDİLER

 

Tarımla ilgili yaptıkları tüm çalışmalarda amaçlarının Tekirdağ’ın çiftçilerine yeni gelir kapıları açmak, kırsal göçü önlemek, refah düzeylerini yükseltmek ve yaşadıkları yerde hayatlarını mutlu ve huzurlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, fuarın hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Açılışın ardından fuarı gezen protokol üyeleri ve davetliler Renkli Fuarcılık Genel Müdürü Umut Güngör tarafından fuar alanında sergilenen tarımsal makinelerle ilgili bilgi aldı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10