Halı sahalar tedbirlerle açıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan işletmelerin birçoğu normalleşme süreciyle birlikte tekrar açılırken halı sahaların açılması bir süre daha ertelenmiÅ

13.08.2020 13:36:00 0
Halı sahalar tedbirlerle açıldı

 

 

Sağlık Bakanlığı da Covid 19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yaptığı güncelleme ile halı saha tesislerinde alınması gereken önlemleri sıraladı. Buna göre halı saha tesislerindeki kişi sayısı 6 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak. Tesis kapasite bilgisi tesis girişine asılacak. Antrenman ve maç dışında sosyal mesafe en az 2 metre olarak uygulanacak. Müşteriler randevu ile kabul edilecek. İçeride kalabalık oluşmasını engellemek için, dış kapıya içeriye girilmesini engelleyecek basit bir uyarıcı/engelleyici konulacak. Halı saha tesislerinin giriş kapısında ateş ölçümü yapılacak. Ateş ölçen personel tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayacak. Ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı belirtileri olan / gelişen, COVID-19 vakası veya temaslısı çalışanlar/müşteriler tıbbi maske takılarak COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecek.

 

MAÇ VE ANTRENMAN YAPACAKLAR HES KODU İLE GİRİŞ YAPACAK

 

Maç ve Antrenman yapacaklar HES kodu ile giriş yapacak. Her müşteri HES kodunu üretecek, halı sahada görevli bir personel “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden müşterinin HES kodunu sorgulayarak uygulamanın onay verdiği kişilere tesisler kullandırılacak. Uygulamanın vaka veya temaslı bilgisi verdiği kişiler tesise alınmayacak. (Müşteriler randevu almadan önce aynı uygulama üzerinden kendi risk durumlarını görebilirler).  Maçlara seyirci alınmayacak. 18 yaş altı çocuklar ile birlikte gelen veliler en az 2 metre sosyal mesafe kuralları uygulanarak tribünlere veya bekleme alanlarına alınacak. Tribün ve bekleme alanlarında sosyal mesafeye uygun oturma işaretlemeleri yapılacak. Tribün veya bekleme alanındaki herkes maske takacak.

 

SOYUNMA ODASI VE SAUNALAR KULLANILMAYACAK

 

Duş, soyunma odası ve sauna alanları kullanılmayacak. Oyuncular havlu gibi kişisel eşyalarını belirlenecek alanlarda sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirecek. Zorunlu ihtiyaç olması halinde futbol kulüplerinin altyapı takımları soyunma odalarını antrenör gözetiminde sosyal mesafe kurallarına uyacak şekilde sıra ile kullanacak. Spor yaralanması olması durumunda uygulanacak prosedürler önceden belirlenecek, bu konuda personel ve müşteri bilgilendirilecek. Spor yaralanması durumunda, yaralının etrafında oluşması muhtemel kalabalık ve yakın temas engellenecek. Müşterilerin giriş/çıkış saatleri kaydedilecek ve en az 14 gün kayıtlar saklanacak. Halı saha tesislerinin giriş ve çıkışına pedallı ve kapaklı çöp kutusu konulacak. Halı saha tesisleri üyeleri ile sözleşmelerine COVID-19 politikaları ve rezervasyon prosedürleri ile ilgili açıklama ekleyecek. Halı saha tesislerine maskesiz müşteri/ çalışan alınmayacak. Halı sahada antrenman ve maç haricinde maske takmaya devam edilecek. N95/ FFP2 maskeler kullanılmayacak. Antrenman ve maç sırasında nefes almayı zorlaştırabileceği için maske takılmayabilir.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10