İtfaiyenin müdahalesi evi kül olmaktan kurtaramadı

Cumartesi günü Çerkezköy Bağlık Mahallesi Kavaklı Sokak 11/1'de bulunan Hasan Çalık'a ait dört katlı binanın çatı katında elektrik kontağından saat 13.12'de çıktığı i

Çerkezköy 15.08.2020 15:59:00 0
İtfaiyenin müdahalesi evi kül olmaktan kurtaramadı

 

 

Karşı dairedeki iki küçük kız kardeşin yangını fark etmeleri ile annelerine söylemesi üzerine olay yerine çağrılan itfaiye yangına uzun süre müdahale edemeyince,  Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği üyeleri ve vatandaşlar zaman zaman çaresizlik içinde çırpınan itfaiye erlerine yardım etti. 

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Yangında bir taraftan evi yanan babası Hasan Çalık’ı sakinleştirmeye çalışan Tuğrul Çalık bir taraftan söndürülemeyen yangın nedeniyle itfaiye erlerine isyan ederek ‘Beceriksizler, çapsızlar, Çerkezköy’deki yangını söndürmek için Kapaklı’dan itfaiye geliyor’ sözleriyle itfaiye erlerine tepki gösterdi. Evi yanan Tuğrul Çalık yangını söndürmeye çalıştığı sırada sağ elinden hafif yaralanırken, 112 ekipleri yaralı gence olay yerinde müdahale etti.

 

DAKİKALARCA YANGINI İZLEDİLER

 

Çerkezköy polisinin de olay yerinde mahalleliyi dağıtmaya çalışması dikkatlerden kaçmazken, alevlerin yükseldiği dakikalarda olay mahallinde bulunan çoluk çocuk yüzlerce kişi ise olası bir patlama ihtimaline rağmen meraklı bakışlar arasında dakikalarca yangını izledi.

 

EŞYALAR TAMAMEN KULLANILAMAZ HALE GELDİ

 

İtfaiye erleri, Çalık ailesinin fertlerinin gösterdiği tepkiler karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Çerkezköy İtfaiye İstasyonu’nun önce 7 itfaiye eri ile müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamayınca, istirahatta olan itfaiye erleri de olay yerine çağırılarak yangına müdahale etti. Bir ekip çatıdan müdahale etmeye çalışırken, bir diğer ekip de apartmanın giriş katı katındaki yangına müdahale ederek yangını 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına aldı.  Yangın sonrası Çalık ailesinin eşyaları tamamen kullanılamaz hale geldi. Çatı katındaki elektrik ısınmasından çıktığı iddia edilen yangının kesin çıkış sebebine ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldı.

 

2 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

 

Söndürme ve soğutma çalışmalarını 2 saat sonra bitiren itfaiye ekipleri saat 15.14’te olay yerinden ayrıldı. Küçük bir yangına ihbarın ardından 3 araçla müdahaleye gelen itfaiye erlerinin yüzlerce vatandaşın gözü önünde yangını nasıl söndüremedikleri, ardından olay yerine gelen diğer 3 itfaiye aracının takviyesiyle söndürülen yangında ihmallerle ilgili nasıl bir yol izleneceği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yangınla ilgili nasıl açıklama yapacağı kamuoyunca merak edilirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik’in yangın sonrası olay yerine giderek yangının başlamasından söndürme aşamasına kadar tüm aşamalarıyla ilgili hem Çalık ailesinden hem de itfaiye personellerinden detaylı bilgi aldığı öğrenildi. Yangına müdahale eden ilk aracın merdiveninin açılmayışıyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın araştırma yaptığı kaydedildi. Açılmayan itfaiye merdiveni ile ilgili “O an içeride alevlerin arasında mahsur kalmış bir insan olsaydı ne olacaktı?” sorusu ise havada kaldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10