Jandarma çatıyı çaktı, bayrağı astı

Yapımına Haziran ayında çalışmalarına başlanan Kızılpınar Jandarma Karakol hizmet binasında çakılan çatıda bayrak asma geleneği unutulmadı.  Türk toplumunda yüzyıllardır var olan çat?

Çerkezköy 24.08.2020 18:04:00 0
Jandarma çatıyı çaktı, bayrağı astı

 

 

Jandarma Genel Komutanlığı İstihkam Taburu’ndan gelen 30 kişilik özel ekip ile yapımına başlanan ve 2 Temmuz tarihinde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın da katıldığı programda temeli atılan Kızılpınar Jandarma Karakolu binasının yüzde 90’ı tamamlandı.  Çorlu-Çerkezköy yolu Kızılpınar Mahallesi Kahveler durağı mevkiinde 2 bin 700 metrekarelik alanda yapılan inşaatın ise Eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.

 

 

EYLÜL AYINDA TAMAMLANACAK

 

Temmuz ayında yapılan temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise “Kızılpınar Mahallesi Tekirdağ ve Çerkezköy'ün büyüyen bir bölümü olmakla birlikte şehir merkezinden de bir miktar uzaktır. Buraya ayrı bir asayiş birimi gerekiyor. Bu binayı bitirip bu hizmeti burada görmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın çok büyük gayretleri var. Burada zaten güvenlik çok büyük bir problem değildi, ama bundan sonra Kızılpınar daha da güvenli olacak” ifadelerini kullanmıştı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın katkılarıyla 17 Şubat 2020 tarihinde 2 bin 719 metrekare taşınmaz üzerine hizmet binası yapılmak üzere arsanın tahsisinin yapıldığını belirten yetkililer, Jandarma İstihkam İnşaat Komutanlığı’nca 1 Haziran tarihinden itibaren 2 katlı bin 570 metrekare kullanım alanlı karakol hizmet binası çalışmalarına başlandığını, Eylül 2020’de teslim edilerek hizmete açılmasının planlandığını kaydetmişti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10