Öztrak: Bu dövizler kimlere peşkeş çekildi?

Tekirdağ CHP Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP İl Başkanı Şener Saygın ile birlikte Çerkezköy'e çıkarma yapa

Çerkezköy 27.08.2020 17:47:00 0
Öztrak: Bu dövizler kimlere peşkeş çekildi?

 

 

Son zamanlarda artan döviz ve altın fiyatları ile ilgili de konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Dolar, euro ve altındaki artışlar tabi önlenebilir. Önlenebilirdi. Ama yanlış politikalarla, kısa vadede bu işi pansumanla, aspirin tedavisi ile geçiştiririz zannettiler. Bu ülkenin döviz rezervlerini ucuz ucuz faizcilere, yandaşlara peşkeş çektiler. Bu ülkenin net döviz rezervleri swap hariç sene başından beri 60 milyon dolar azalmış. Biz şunu soruyoruz; Bu dövizleri kime sattınız? Kim aldı ucuz ucuz bu dövizleri? Bugün baktığınızda dolar 7 TL’nin üzerinde. 7 buçuk TL’ye yaklaştı. 6 lira 20 kuruşta tutarlarken, 6 lira 40 kuruşta tutarlarken, 6 lira 60 kuruşta tutarlarken o dövizleri tutmak için kamu bankaları kimlere sattı? Biz bunların peşindeyiz. Bu dövizler kimlere peşkeş çekildi? Türkiye’de serbest döviz sistemi var, kontrollü döviz sistemi yok ki. Birileri dolara hücum ettiği zaman doların fiyatı yukarı çıkacak ki alanın eli yansın. Ama ne yaptı bu yönetim? Gel daha da verelim dedi kamu bankaları aracılığıyla. Daha da dolar verelim diye ucuz ucuz bu milletin dolarlarını birilerine peşkeş çektiler. Bu dolarlar kimlere gitti biz bunun peşindeyiz" diye konuştu.

 

ELİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYOR

 

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin bazı şehirlerde yasaklanması konusuna da değinen Öztrak, "Öyle gözüküyor. Yani bundan önceki birçok kutlamada eğer bunlar milli bayram değilse iktidar, saray hükümeti bu bayramları coşkuyla kutlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ayasofya’nın açılış törenlerine binlerce insan taşınıyor. Üniversite sınavlarına çocuklar girerken pandemi dönemi ile ilgili hiçbir endişe ortada yoktur. 15 Temmuz'da Türkiye'de çok sayıda etkinlikler düzenlendi. Ama iş 30 Ağustos’a geldiği zaman pandeminin en akut olduğu dönemdeki önlemlere geri döndük. Çok açık söyleyeyim ya biz bilmiyoruz bu hastalık 30 Ağustos yaklaşırken azdı ya da iktidarın her milli bayram öncesinde olduğu gibi milli bayramlar karşısındaki alerjisi nüksetti. Çok açık söyleyeyim ‘bu bayram senin bu bayram benim, şu kahraman senin bu kahraman benim’ diyerek bu noktada dahi milletin bölünmeye çalışılması milletimizi çok rahatsız ediyor. Çok büyük huzursuzluk veriyor. Millet artık bıktı. Bir rahat nefes almak istiyor. Bu iktidarın ne yaptığını görüyor, ne söylediğini de duyuyor. Notunu veriyor, önüne gelecek ilk sandıkta da yerine gösterecek, bunları evlerine gönderecek" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10