Aygun: Malkara-Hayrabolu yolu büyük tehlike altında

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tekirdağ'da Malkara-Hayrabolu yolu Ã?

Çerkezköy 28.09.2020 18:27:00 0
Aygun: Malkara-Hayrabolu yolu büyük tehlike altında

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tekirdağ’da Malkara-Hayrabolu yolu üzerindeki maden ocaklarının kontrolsüz ve özensiz çalışmalarının can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini belirten Aygun, “Maden ocağı kazıları ile oluşan ve büyük tepelere dönüşen hafriyatlar, Malkara-Hayrabolu yolu zemini üzerinde toprak kaymasına neden olmaktadır. Yolda büyük göçük ve yarıklar oluşmakta, seyir halindeki araçları tehlikeye atmaktadır.  Vatandaşımızın can güvenliği tehlike altındadır” dedi. Aygun, önlem alınıp alınmayacağını sordu.

++++

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde, can güvenliğini sağlamanın Devletin Anayasal yükümlülüğü olduğuna işaret ederek, “Özellikle aşırı yağışlarda artan toprak kayması, vatandaşımızın can güvenliğini ortadan kaldırmıştır. Yol, bu nedenle sık sık trafiğe kapanmaktadır. Malkara-Hayrabolu yolu üzerindeki maden ocaklarının döküm sahası civarında meydana gelen bu toprak kaymaları, karayolu zemininin yansıra içme suyu hatlarında arızalara ve ilçede su kesintilerine neden olmaktadır” dedi.

SORULAR YÖNELTTİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün söz konusu maden ocaklarının gerekli tedbirleri alması için Tekirdağ Valiliği’ne yazı yazdığını ama sonuç alamadığını anlatan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle “ Ömür ve taş maden ocaklarının döküm sahasında ve hafriyat çalışmalarında gerekli önlemleri alarak yol güvenliğini tehlikeye atmaması için ne yapacaksınız? Maden ocaklarına yönelik caydırıcı önlemler alacak mısınız? Tonaj kontrolü için kantar yapmayı düşünüyor musunuz? Malkara-Hayrabolu, Hayrabolu-Alpullu yolunu ne zaman projelendireceksiniz? Bu konuda 2021 bütçesine kaynak ayıracak mısınız? Yol güzergâhlarındaki maden ocaklarının özenli çalışma yapması için 2021 yılına dönük bir eylem planınız var mıdır?” sorularını yöneltti.

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10