2021 yılı bütçesi oy çokluğu ile meclisten geçti

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştiril

Kapaklı 8.10.2020 18:14:00 0
2021 yılı bütçesi oy çokluğu ile meclisten geçti

Bugün saat 14.00’de Kapaklı Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Ali Aras, Turan Çakan ve Levent Nur katılmadı. Toplantıda ilk olarak plan ve bütçe komisyonuna havale edilen gündem maddeleri görüşülürken, komisyonun 2021 yılı performans raporu CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde 2021 mali yılı gelir ve gider bütçesi meclise sunulurken, yapılan bilgilendirmede gider 200 milyon TL, gelir bütçesi 160 milyon TL olarak hesaplandı ve 40 milyon TL ise finansman kaynağı ön görüldü.

 

40 MİLYON TL’LİK BORÇLANMAYA HAYIR DİYORUZ

 

İlgili gündem maddesi hakkında açıklamada bulunan CHP Kapaklı Belediye meclisi üyesi Muzaffer Yıldıran “ Belediyenin gelirlerine baktığımızda 160 milyon TL’lik bir gelir kalemi görünüyor. Bütçe ise 200 milyon TL olarak tahmin ediliyor. Bu ekonomik şartlarda, gelirlerin tüm Türkiye’de düştüğü bir ortamda 40 milyonluk bir borçlanma talep ediliyor. Biz borçlanmaya karşıyız. Zaten pandemi sürecinde bütün kurumların ve belediyemizin de geliri düştü. Eskilerin dediği gibi ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. 160 milyonun üzerine 40 milyon TL’lik borçlanma belediyemize külfet getirecektir. Bu harcamaları ihtiyaç duyulan kalemlere, diğer kalemlerden aktarma yaparak dengeleyebilirsek, yatırımlarımızı ona göre değerlendirelim. Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bu 40 milyonluk borçlanmaya hayır diyoruz” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

 

Yıldıran’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Burada sizin belirttiğiniz gibi borçlanma talebi yok, biz bir bütçe planlamaktayız.  Bütçe bir öngörüdür. Aslında borçlanmayı düşünmüyoruz. Proje üretiriz, kaynak sağlarız, bakanlıklardan bir şekilde hibe alıp bu işleri halledebiliriz. Biz yapacağımız faaliyetlerle ilgili bir bütçe yaptık. Yüzde yüz bunun tutturulacağı kesin değildir. Önümüzdeki süreçte pandeminin durumu ne olur kestiremiyoruz ama buna rağmen stratejik planda öngördüğümüz projeleri hayata geçirebilmek için birim müdürlerimizin öngörüleri doğrultusunda bir planlama yapmışlar” dedi.  İlgili gündem maddesi ise görüşmelerin ardından oy çokluğu ile meclisten geçti.

 

BELEDİYEYE 2 EKONOMİST VE 1 MÜHENDİS ALINACAK

 

Plan ve Bütçe komisyonunun bir sonraki raporunda Kapaklı Belediyesinde çalıştırılmak üzere tam zamanlı sözleşmeli 2 adet ekonomist ve 1 adet mühendis alınması ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde Maden Tetkik Arama’nın yürüteceği termal su sondaj çalışmalarıyla ilgili komisyon raporu okundu. Yapılacak çalışma ile ilgili bilgi veren Başkan Çetin “ Önce belediyemize arama yapabilmek için ruhsat aldık. Akabinde MTA ile görüşmeler  gerçekleştirdik. Önce kendi imkanlarımızla araştırmalar yaptık ve bu araştırmaların neticesinde sıcak su olabileceği bizlere aktarıldı. MTA ile bir anlaşma yaptık ve kendileri burada sismik arama yaptı. Arama neticesinde 3-4 noktada termal suya rastlandığı raporlandı. Bu suyun çıkarılması için 1 milyon Euroluk bir maliyet ön görüldü. Sonuçta burada yapılan kazılar neticesinde suya rastlamama, istenen sıcaklıkta ya da basınçta olmaması gibi durumlar da var. Yani suyu bulursunuz ama istediğiniz debide olmazsa yatırımımız boşa gidecek. Şuanda böyle bir yatırımı yapacak imkanımız olmadığından kendilerine yüzde 20 ortaklık teklif ederek bu girişimi başlattık. Dolayısıyla bizim hiçbir masrafımız olmayacak. Belki kendilerine personel ve malzeme desteği yapabiliriz. Eğer istenen kaliteye ulaşılmazsa herhangi bir bedel ödemeyeceğiz ancak iyi bir kaynak bulursak maliyetin geri tahsisi için protokol imzalayacağız” diye konuştu.

 

 

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

 

Çetin “ Termal su çıkması halinde Pınarca bölgesine termal su tesisi yapmak istiyoruz.  3-4 nokta var hangisinde suya ulaşılacağı henüz belli değil. Ancak bulunursa doğanın güzelliği içerisinde hem seracılık yapmaya uygun bir arazi var, hem de termal kaplıcaların yapılabileceği bir mekanın oluşması için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu projenin bölgemize değer katacağına inanıyorum. İş adamları ile buralarda bazı projeleri gerçekleştirebiliriz diye düşünüyorum. Orada belediyemize ait birkaç nokta var. Eğer termal su da çıkarsa Turizm Bakanlığı ile görüşerek sağlık turizmini buraya getirmek istiyoruz. Belediyemiz kazanacak ama daha çok Kapaklı kazanacak” diye konuştu. Ortak proje yürütmek için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e imza yetkisi verilmesi, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi

 

KAPAKLI’YA EMNİYET BİNASI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

 

Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ödenek aktarılmasına dair raporu oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Emniyet Müdürlüğüne 3 ay süre ile bir adet araç tahsisi yapılması oy birliği ile kabul edilirken, ilgili gündem maddesiyle alakalı konuşan Başkan Çetin ’İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile alakalı bakanlığımızla yaptığımız temaslar neticesinde Hükümet Konağı ile hastane arasında yapılan bir arsaya binanın yapılması için girişimimiz oldu. İlçe Emniyet Müdürümüzün uyarıları ile beraber yapılacak binanın ilçe kapasitesini kaldırmayacağı kanaatine vardım. Ardından bakanımızla gidip görüştük ve A tipi bir ilçe emniyet binasına dönüştürdük. Bu sebeple ihale süreci uzadı ve tam ihaleye çıkılacakken yerin emniyete olan tahsis süresinin tamamlandığı anlaşıldı. Kaymakamlık tarafından Milli Emlak’tan yeniden tahsisi talep edildi. Yazışmalar tamamlandı inşallah kısa süre içerisinde güzel bir ilçe emniyet binamızı Kapaklımıza kazandıracağız” diye konuştu.

 

 OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

9. maddede Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’ne, Atatürk Kültür Merkezi’nden yer tahsis edilmesi konusu oy birliği ile komisyon ve meclisten geçerken, bir sonraki gündem maddesi olan 2021 yılı ücrete tabi işler tarifesi görüşüldü. İlgili raporla meclise bilgi veren Başkan Çetin “ Arkadaşlarımız iyi çalışarak hiçbir şeye zam yapmamışlar. Sadece fabrikalarla ilgili bir kaleme ufak bir miktar artış yapmışlar. Bu dönemde esnafımıza, vatandaşlarımıza çok rahatsızlık vermeden geçirmemiz gerekiyor” dedi. Tarife komisyonunun aldığı kararda mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10