Çetintaş: 2023 ve 2024 hedeflerine ulaşacağız

İlçe kongresinin ardından geçtiğimiz günlerde mazbatasını aldıktan sonra yeni yönetimini oluşturan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Çetintaş hafta sonunda basın mensuplarÄ

Çerkezköy 10.10.2020 16:02:00 0
Çetintaş: 2023 ve 2024 hedeflerine ulaşacağız

İlçe Kongresi’nin ardından mazbatasını alan ve yeni yönetimini oluşturan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkez Cafe’de Cumartesi günü saat 10.00’da  gerçekleştirilen kahvaltıda konuşma gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş” Atanmamızın ardından tebrik için teşkilatımıza gelen, kongremize katılan siyasi parti il ve ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, geçmiş dönem belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine, Çerkezköylü hemşehrilerimize, çok değerli AK Partili dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yönetim kurulunu oluştururken yaklaşık olarak 200 başvuru aldık. Başvuru yapan dava arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

2023-2024 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ

 

 Toplantının ardından 30 kişilik yönetim kurulu ve 15 kişilik yedek yönetim kurulu oluşturduklarını ifade eden Çetin” Değerli arkadaşlarımızla birlikte durmadan, yorulmadan, çok çalışarak 2023 ve 2024 hedeflerine ulaşacağız. Cumhur ittifakımız Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve meclis üyelerimizle birlikte ortak çalışmalar yapacağız. Var gücümüzle çalışarak Çerkezköy’ü layık yere taşıyacağız. Yeni yönetimimizin Çerkezköy başta olmak üzere tüm Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyor, rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

 

İSTİŞARELER YAPIYORUZ

 

Hükümet tarafından Çerkezköy’e yapılacak yatırımlarla ilgili soruları cevaplayan Çetintaş” Göreve geleli 45 gün oldu. İl Başkanımız Mestan Özcan ile yaptığımız istişareler sonucunda Çerkezköy’e çok büyük hizmetlerin getirileceğinin sözünü aldık. Tüm kurumlardan rapor istedik ve gerekli istişareleri yapıp girişimlerde bulunacağız.  Gençlik Spor Bakanlığı’ndan gelen yatırımlarla ilgili de ilk olarak spor sahası ve yüzme havuzu Çerkezköy’e, Gençlik Merkezi de Kızılpınar’a yapılacaktı. Yer tespiti ile ilgili çalışmalar yapılmış. Gençlik Merkezi’nin de Çerkezköy’e yapılacağını söylediler. Dün gittim yerine de baktım. Bağlık Mahallesi’nde Çevre Yolunun yanında yaklaşık 6 dönümlük arazide gençlik merkezi ve yüzme havuzu yapılacak. Ben Gençlik Merkezi’nin Kızılpınar’a yapılmasını isterdim. Burada bir Gençlik Merkezimiz var. Ama ben konuya vakıf olduğumda her şey bitmişti. Kızılpınar’da belediye başkanımız bir yer göstermiş ama merkeze çok uzak olduğu için bakanlık kabul etmemiş. Plan ve projesi yapılmış. Şuan ihale aşamasındadır” dedi.

 

KENDİSİNE KIZMIYORUZ

 

‘Ne Çerkezköy, ne Çorlu, ne de Kapaklı ihmal edilecek bir bölge değildir’ diyen Çetintaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 2020 yılında hayata geçireceğini açıkladığını ve yapılamadığını kaydetti. Çetintaş” Biz bunu normal karşılıyoruz. Yapılması lazım ancak bütçe gerçekleşmedi ve gelirler de düştü.  Bu nedenle bu konuda kendisini eleştirmiyoruz. Ama kendisinin hükümete olan eleştirilerini de yanlış buluyorum. Kendisi pandemi süreci diyor ama hükümetin hizmetlerinde bunu söylemiyor, ‘yapması lazım’ diyor” dedi.

 

 

ÇARÇUR EDİLMESİN

 

 Çerkezköy’deki dere ıslahı ile ilgili soruyu da cevaplayan Çetintaş “ Sözleşmeye göre kamulaştırmayı büyükşehir yapacak, dere ıslahını Devlet Su İşleri yapacak. Belediye başkanı ödenek eksikliğinden başlamadığını söylüyor. Kamulaştırma olmadan başlaması elzem değil. Bedel de büyük bedel. Kamulaştırılacak bayağı arazi var. Tapuya da gittim, büyükşehirin kamulaştırma ile ilgili herhangi bir başvurusu var mı diye. Baktık yok. Belediye başkanı bir şeyler söylüyor ama neyi gizlemeye, neyi örtmeye çalışıyor, böyle çıkışlar yapıyor, gündemi mi değiştirmeye çalışıyor onu da bilmiyorum. Biz Çerkezköy’e ne hizmetler yapacağını anlatmasını bekliyoruz. Devletin de yatırımları vardır ama sen Çerkezköy’e ne yapabiliyorsun, bize onları anlat. Çerkezköy Bağlık, Yıldırım Beyazıt ve Fatih mahalleleri ile Tepe Emlak Konutları bölgesini gezdim. 10 yıllık AK Parti iktidarı dönemindeki belediye başkanımızın yaptığı hizmetlerin üzerine konulmuş hiçbir şey yok. Biz belediye başkanının Çerkezköy’e hizmet etmesini istiyoruz. Çerkezköy’e hizmet yapmıyorsa karşısındayız. Olmuyorsa niye olmuyor diye soracağız” ifadelerini kullandı. Çerkezköy Belediye Meclisi’nde yaşanan olayı da tasvip etmediklerini söyleyen Çetintaş, “Biz kendi aramızda söz oldu. Arkadaşlarımız da görüştüler. Bundan sonra inşallah herhangi bir sıkıntı olmayacak. Biz belediye başkanımızdan hizmet istiyoruz. Burada bir yatırım bütçesi var. Yatırım paralarının doğru yerlere kullanılmasını istiyoruz, çarçur edilmesin” diye konuştu.

 

BİZDE GÜZEL OLMASINI İSTERİZ

 

Çetintaş “ Görsel olarak bizde Atatürk ve Öztrak caddelerinin çok güzel olmasını istiyoruz.Bir dükkan sahibi geldi, pergola ile ilgili binadan şikayet gelmiş. Belediye yetkilileri de yıkım kararı çıkarmış. Bu dükkan gibi Çerkezköy’de en az 200 tane dükkan var. Buna ortak bir çözüm bulmamız lazım. Caddenin tek tip olarak modern bir şekilde olmasını tasvip ediyorum. Ama tek yöne karşıyım. Belediye başkanının da pişman olduğunu biliyorum” diye konuştu. Konuyla alakalı konuşan meclis üyesi Adem İçli “ Bu konu yaklaşık 6 ay çalıştığımız, tam çalışmayı bitirmeden meclisten geçen bir konuydu. Çerkezköy’de ciddi sorunlar var. Tamamen konuları çözemeden meclisten geçirdiler. Geçirdikleri pergola sisteminde çekme mesafesini 3 metreye kadar düşürdüler, şimdi Kent Estetik Kurulu’nun 10 maddelik gündemi geldi. Belediye başkanının ‘meclis kararı aldık, tabelaları yıkacağız’ şeklinde bir beyanatını okudum. Şaşırdım. Çünkü bu konuda çalışmaların devam etmesi yönünde karar alındı. Kent Estetik Kurulu’ndan gelen 10 maddelik talebin daha komisyon toplanıp bir görüşme yapmadan, basında bir ifadesi beni şaşırttı. Mevcutlarla ilgili pek çok sıkıntı var. Meclisten geçirdikleri pergola ve gölgelikte 3 metre olan çekme mesafesini Kent Estetik Kurulu 2.5 metreye düşürüyor, açılır kapanır ayaksız tenteye düşürüyor. Madem öyle bir şey düşünüyordunuz pergolayı meclisten geçirirken neden o şekilde geçirdiler. Kent Estetik Komisyonu’ndan gelen 10 maddelik gündemi bizim fikirlerimize ihtiyaç duymadan, Çerkezköy esnafını dinlemeden, Çerkezköy esnafının derdi ile dertlenmeden geçirirlerse yazık olur. Çalışmalarımız faydasında inşallah Çerkezköy’e faydalı olur ve bizler de evet deriz” dedi.

 

GÜZEL ŞEYLER YAPILSIN

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın hayata geçireceği meydan altı otopark ile ilgili konuşan İçli “  Seçim vaatlerinde otoparkla ilgili vaadi farklıydı. Şimdi küçültüyorlar. Çerkezköy büyüyen bir yer. Bu yatırıma giriyorsan 1-2 kat daha olsun. Emlak vergisiyle, İller Bankası’ndan gelecek ödeneklerle Çerkezköy Belediyesi yönetilmez. Çerkezköy Belediyesi’nin ticarete, iştirake ihtiyacı var. Bu yatırımı yaparken güzel şeyler yapılsın” dedi.

 

 İDDİALIYIZ

 

Çetintaş” İade-i ziyaretlerin ardından sahaya ineceğiz. Dokunmadık insan bırakmayacağız ve vatandaşlarımızla her zaman hasbihal yapacağız.  ‘Siyasiler seçimden seçime geliyor’ söylemini söyletmeyeceğiz. 2024 seçimlerinde Çerkezköy Belediyesi’ni ehline teslim alacağız. Yorulmadan, durmadan 3 yıl boyunca kapı kapı gezeceğiz.AK Partinin genelde Çerkezköy’de yüzde 52-53 bandında oyu olmasına rağmen son iki yerel seçimde tersine sonuç çıktı. Çerkezköy’de yüzde 52-53 oyumuz var. Çerkezköy’de yerel seçimleri kazanmamız lazımdı. Bunun üzerinden hesaplar yaptık. Ne yazık ki sonuç öyle çıkmadı. Burada bir eksikliğimiz var. Kendimizi check etmemiz lazım. Demek ki biz geçmiş yönetimlerde vatandaşla iletişim kuramamışız. Bunu da telafi edeceğiz. İddialıyız” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10