Akay: Ödenek ayrılmamasına kimse kılıf bulmasın

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Atatürk ve Öztrak Caddeleri'nde yapılacak alt ve üstyapı çalışmaları

Çerkezköy 14.10.2020 17:13:00 0
Akay: Ödenek ayrılmamasına kimse kılıf bulmasın

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündeme gelen  Şehit Erdinç Duran Sokak ve Şehit Doğan Çabuk Sokak’ın isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili soruyu cevaplayan Akay “Bir sokağın isminin komple kaldırılması söz konusu değildir. Bunu bilgisizin birisi, kendine göre herhalde bir şey anlatacağım diye anlattı yada yazdı tam olarak bilmiyorum. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz beni aradıktan sonra konudan haberdar oldum. Kendisine ise böyle bir şey yapıldıysa düzeltiriz dedim. Daha sonra ise bu konuyu öğrendim.  Şehirde ne kadar mükerrer sokak ismi varsa bunlarla ilgili bakanlık talebiyle ve ASELSAN’ın talebiyle büyükşehir belediyesi tarafından Çerkezköy Belediyesi ile birlikte bir çalışma yapıldı. Yönetmelikler çerçevesinde bazı değişiklikler yapıldı. Şehit Erdinç Duran Sokak ve Şehit Doğan Çabuk Sokak Hükümet Caddesi’nden başlayıp Malkoçoğlu Caddesi’ni kesip karşı tarafa atlayıp devam ediyor. Yönetmelik ‘Bir sokak cadde ile başlar, cadde ile son bulur’ diyor. Bunun için Hükümet Caddesi’nden Başlayan Şehit Erdinç Duran Sokak Malkoçoğlu Caddesi kesişiminde bitti. Malkoçoğlu Caddesi’nden sonraki bölümünde sokak ismi revize edildi. Aynı şekilde Şehit Doğan Çabuk Sokak’ın da Malkoçoğlu Caddesi’nde sonraki kısmında değişiklik yapıldı. Olayın esası ve gerçeği bu. Keşke sorulsa, kamuoyu şehit ismi sokaktan kaldırılmış gibi gereksiz bilgiyle çalkalanmasa daha iyi olurdu. Ama esas ve gerçek bilgi bu” diye konuştu.

 

BU AY İÇERİSİNDE İHALESİ YAPILACAK

 

Bağlık Viyadüğü'nün 2021 yılında ihaleye çıkartılacağını kaydeden Akay “ Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’e gelerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bağlık Viyadüğünün 2021 yılında ihaleye çıkartılacağını ifade etmişti” dedi.  Akay “  Feyzullah Toprak Konutlarının yanından Hikmet Uğraş Caddesi’ne bağlanan 15 metre genişliğindeki yol Cengiz Topel Caddesi ile Hikmet Uğraş Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni bir bağlantı yolu halinde gelecek. Şuanda yolun durumu çok kötü. Yaklaşık 7 metresi kullanılıyor. Yolun üzerinde hengameler var. Bu ay içerisinde ihalesi yapılacak” dedi.

 

4-5 MİLYONLUK BİR YATIRIM

 

Fevzipaşa mahallesi yağmursuyu şebekesi inşaatının ihalesinin yapıldığını ifade eden Akay “ TESKİ ihalesini bitirdi ve önümüzdeki hafta işe başlanacak. 4-5 milyon TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz.

Halide Edip Adıvar Sokak her yağmurda sular altında kalıyordu, BSH Kavşağı artık bunu taşıyamaz hale gelmişti. Bütün bu hatları toplayacak BSH Kavşağı’nın ortasından gelerek Çorlu Deresi’ne ulaşacak bir yağmur suyu inşaatı başlıyor” diye konuştu. Akay “ Kızılpınar’da üç park çalışmamız devam ediyor. Parklarımız 45 gün içerisinde hazır hale gelecek” dedi.

 

KONU AÇIKTIR

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş’ın “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kamulaştırmayı yapmadığı için DSİ Çorlu Deresi’nin ıslahını yapamıyor” sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Akay”  Zaman zaman çıkış yapmıyorum. Biri bir şey konuşuyor, verilen bilginin eksik olduğunu ifade ediyorum. Konuşma zamanlamalarımda hiçbir problem olmadı bugüne kadar. Bundan sonra da olmaz. Elime bir protokol aldım. DSİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile beraber bir protokol yapmış. ‘Bu protokolden sonra DSİ işi yapmaya başlar, Büyükşehir de kamulaştırma sürecini devam ettirir’ demiş. Bugün işe başlarım, kamulaştırma arkadan gelir demiş. Bugüne kadar hep böyle olmuştur. Buna ödenek ayrılmamasına hiç kimse kılıf bulmasın. Olayın ucu da ödenek, sonu da ödenek. Eğer bu iş onların dediği gibi olmuş olsaydı DSİ bunu ihaleye çıkmazdı. Büyükşehir Belediyesi’ne ‘sen fiilen kamulaştırmanı bitir, ben ondan sonra ihaleye çıkarım’ derdi. Bu kadar açık, bu kadar net bir olayı bu kadar uzatmanın manası yok. DSİ’nin işe başlamasının önünde hiçbir engel yok. Dün de yoktu, bugün de yok. Ancak ödenek olmadığı için top taca atılıyor, ‘büyükşehir belediyesi kamulaştırmayı yapsın ben ondan sonra işe başlarım’ deniyor. İhaleyi yaptın, işi teslim ettin, adam şantiye kurmaya başladı. Kamulaştırmayı mı bekliyorsun, hayır ödenek bekliyorsun. Bu kadar açık” dedi.

 

DÜN DE BUGÜN DE TEREDDÜDÜM OLMADI

 

Tekyön ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Akay “ Tek yön ile ilgili ne dün ne de bugün hiçbir soru işaretim yoktur. Kafasında soru işareti olanların soru işaretlerini ben bilemiyorum.  Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde orta refüjü kaldırmak gibi bir cesarette bulunduk. İyi ki kaldırmışız. Atatürk ve Öztrak Caddesi tek yöne geçmeseydi Altıyol Kavşağı’nın halinin ne olacağını ben düşünemiyorum. Atatürk Viyadüğü’nün zamanında eksik yapılmasının sonucunu biz tekyön uygulaması ile bir derece kapattık. Caddeyi de düzenleyip kendine getireceğiz ve daha güzel bir hal alacaktır. Yaptığım bu işle ilgili dün de bugün de herhangi bir tereddüdüm olmadı” dedi.

 

GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

 

Yılan hikayesine dönen astsubay lojmanlarıyla ilgili de konuşan Akay “Konuyla ilgili yeni garnizon komutanı ile irtibat halindeyiz. Kendisiyle bu iki bloğu kaldırmak için görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bu iki blokta ise 24 daire olmasına rağmen içerisinde oturan yoktur. Biz bu alanı alıp Çerkezköy’e kazandırmak istiyoruz. Bu alanı kent parka dahil ederek yaşam alanını büyütmek gibi niyetimiz var” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10