NKÜ, engelsiz üniversite olma yolunda 

YÖK'ün verdiği Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında, NKÜ bu yıl da çok sayıda bayrak ödülü aldı. Engelsiz üniversite olma yolunda ilerleyen NKÜ'de; en çok ödüle ise İİBF layık gö

Tekirdağ 16.10.2020 12:46:00 0
NKÜ, engelsiz üniversite olma yolunda 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri’nin bu yıl gerçekleşen üçüncüsünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) aldığı bayrak ödülleriyle dikkat çekti. 


FARKINDALIK YARATIYORLAR 

 

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyokültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla YÖK tarafından verilen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” üç yıldır gerçekleştiriliyor. Üniversiteleri belirli kriterler çerçevesinde değerlendiren YÖK; puan sıralaması oluşturuyor. Üç ayrı kategoride “Engelsiz Üniversite Bayrakları” veren YÖK; bu kapsamda Turuncu Bayrak “Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı”, Yeşil Bayrak “Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı” ve Mavi Bayrak ise “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı” veriyor.

 

İİBF REKOR KIRDI 

 

Tekirdağ NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 141 başvuru yapılan Yeşil Bayrak ödülünü alan sekiz üniversite arasına ve Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 12 üniversite arasına girmeyi başardı. İİBF, bu bayraklar dışında Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya da hak kazandı. Fakülte, böylece aldığı ve hak kazandığı bayraklar ile üniversite içerisinde de rekor kırdı. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (MYO), Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Muratlı MYO, Rektörlük Binası, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (Hastane), Sosyal Bilimler MYO, Tıp Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Yaşam Merkezi, Ziraat Fakültesi A ve B Bloklar da “Mekânda Erişim” kategorisinde Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya hak kazandı. 

 

ENGELSİZ KAMPÜS HEDEFLENİYOR

 

Üniversite Senatosu toplantısında düzenlenen törende; adı geçen fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının dekan ve müdürlerine alınan bayraklar ile ilgili YÖK’ün göndermiş olduğu belge takdim töreni yapıldı. Törende Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ NKÜ yönetimi olarak engelsiz kampüs projesi kapsamında pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini, ​bu çalışmalarının sonucu olarak ödüle layık görülmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti. Rektör Şahin, engelli bireylerin topluma katılmaları noktasında üniversitelerin çok önemli bir rol oynadığını belirterek Tekirdağ NKÜ'nün engelli öğrencilerin engelsiz bir üniversite ortamında öğrenim görecekleri mekanları tasarlamayı en önemli amaçları arasında saydıklarını kaydetti. Şahin, “Engelsiz Üniversite demek, kimseyi ötekileştirmeden kolaylık ve ferahlık sunan bir ortamda eğitim hakkının engelli bireylere yaşatılması demektir. Bizleri gururlandıran okullarımızı tebrik ediyoruz” dedi. Törene rektör yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Genel Sekreter Murat Kamil Tırpancı, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri de katıldı. 


Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10