Hedef 1500 ünite kan

Çerkezköy'de nüfus artışıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştıran Türk Kızılay, ilçede kan bağışı kampanyası başlatıyor. Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve İl?

Çerkezköy 19.10.2020 18:05:00 0
Hedef 1500 ünite kan

Beraberinde İstanbul Kan Hizmetleri Kan Bağışı Planlama yetkilileriyle birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret eden Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, başlatılacak kampanya ile ilgili bilgiler verdi. Türk Kızılay'ın yurt genelinde olduğu gibi sürdürdüğü kan kampanyasında, zaman zaman ilçede kurulan kan toplama çadırıyla Çerkezköy'den Kızılay'a istenen düzeyde kan bağışı yapılmadığını belirten Karaca, 23-24 ve 25 Ekim günleri 11.00 ile 19.00 saatleri arasında Çerkezköy'de düzenlenecek kan bağışı kampanyasına katılım çağrısında bulundu. 


HERKES BİR GÜN KANA İHTİYAÇ DUYABİLİR


Kampanya kapsamında İstanbul'dan Çerkezköy'e gelen Türk Kızılay Kan Bağışı Planlama yetkilileri de kan bağışının önemine dikkat çekerek, Covid-19'un kan ile bulaşmadığını özellikle vurguladılar. Zaten HES uygulaması ile Covid-19 hastalarının devlet tarafından takip edildiğini aktaran yetkililer, herkesin bir gün kana ihtiyacı olabileceğini vurgulayarak, vatandaşları kampanyaya destek olmaya çağırdılar. 


HEDEF BİN 500 BAĞIŞÇI 


Üç günlük kan toplama kampanyası kapsamında, bin 500 ünite kan toplamayı hedeflediklerini kaydeden Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, insanoğlunun birçok şeyi üretebildiğini, birçok makineyi yapabildiğini, ancak kan üreten bir fabrika ya da makinenin olmadığını dile getirdi. Karaca, kanın sadece insan tarafından üretilebildiğini, bu nedenle kan bağışının insan ve insan yaşamı için son derece önemli bir alışkanlık olduğunun altını çizdi. 
Türk Kızılay'ın 152 yılı aşkın süredir sadece Türk milletine değil, aynı zamanda ihtiyaç halinde dünyanın birçok ülkesine hizmet götürdüğünü, barışta topladığı kan ve bağışların savaş ve afet durumlarında en hızlı şekilde ihtiyaç sahipleriyle buluşturduğuna işaret eden Karaca, bu kutsal hizmetin ve anlamlı bağışların halkın desteği sayesinde yapılabildiğini kaydetti. 


KARDEŞ'TEN KAMPANYAYA TAM DESTEK 


Çerkezköy Haber Gazetesi adına heyeti kabul eden gazeteci Şaban Kardeş de Türk Kızılay yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kampanyaya medya organları aracılığıyla destek vereceklerini belirtti. Kan bağış çadırlarından Cuma günü saat 14.00'da yapacakları canlı yayınla Çerkezköy halkının bu anlamlı kampanyaya katılımına katkıda bulunacak olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Kardeş, bu konuda, "Yaptığınız görevin ne kadar kutsal bir iş olduğunu biliyoruz. Biz de radyolarımızda hastanelerimizin ihtiyacı halinde günün 24 saati tüm kan gruplarının anonslarını an be an yaparak, hem hastalarımıza hem de kana ihtiyacı olan yakınlarının ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Çerkezköy halkının 3 günlük kampanya süresince bin 500 ünite kanı toplayabileceğine inanıyorum. Bu konudaki duyarlılığı artırmak için kurum olarak biz de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Hem vatandaşlarımızın kampanyaya katılımını sağlamak hem de Türk Kızılay'ın çalışmalarına katkı sunmak için kampanya süresince orada olacağız" ifadelerini kaydetti. 
Bu arada kampanyayla ilgili hazırlanan broşürlerde, Türk Kızılay'ın logosunun yanı sıra Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Müftülüğü'nün logoları yer alırken, "Hedef 1500" sloganı ve "hayatkurtarmakseninkanındavar" hashtag'iyle süslendi. Afişte "Çerkezköy'ün Damarlarındaki Kan Ülkesi İçin Akar" ifadeleri yer aldı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10