Öztrak: Bunların milletin derdine derman olma niyetleri yok

CHP MYK sırasında basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, başta ekonomi olmak üzere hükümetin politikalarına sert eleştirilerd

Tekirdağ 20.10.2020 14:29:00 0
Öztrak: Bunların milletin derdine derman olma niyetleri yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, MYK toplantısı sırasında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Sözlerine KKTC seçimlerini kazanan Ersin Tatar'ı kutlayarak başlayan Öztrak, ayrıca Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına dünyanın sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Gazeteci-Yazar Bekir Coşkun'un hayatını kaybetmesi konusunda, "Kıymetli bir gazeteciyi ama bir o kadarda değerli bir insanı kaybettik" diyen Öztrak, konuşmasının devamında AK Parti hükümetine sert sözlerle yüklendi. 
Dış politikada kriz yaşandığını kaydeden Öztrak, şöyle devam etti: "Eğitimde kriz yaşıyoruz, ekonomide buhrandayız ve en önemlisi de 'devlet krizi' yaşıyoruz. Anayasaya, yasalara ve adalete sadakatle bağlı kalması gereken savcılar ve hâkimler, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımıyorlar. Yargı, hem kendi içinde, hem de yasamayla kavga ediyor. Hakimler, Sarayın tetikçiliğine soyunmuş. Devletin adalet direği, bu ucube rejimin elinde çöküyor. Türkiye Cumhuriyeti artık 'anayasal' bir devlet olmaktan çıktı, kâğıt üzerinde 'anayasalı' bir devlete dönüştü. Anayasa Mahkemesi; Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun seçme ve seçilme hakkının gasbedildiğine oybirliğiyle karar verdi. Herkes Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlara uyacak. Bunu biz demiyoruz. Bunu şu Anayasa Kitapçığı söylüyor."


"BU BÜTÇEDE MİLLETİN DERDİNE DERMAN YOK"


Bütçeye yönelik eleştirilerde bulunan CHP'li Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu bütçede milletin derdine derman yok. Bu bütçede ekonomik buhran yok. Bu bütçede ne var? Bu bütçede tam gaz faiz lobilerinin, yandaşların cebini doldurmak var. Bu bütçe maalesef milletimize ekmeği ancak askıda gösterecek bir bütçe. Milletimiz, ekonomik buhranla boğuşuyor. Dolar kuru 8 liraya, Euro kuru 10 liraya dayanmış. Son iki yılda işini kaybedenlerin sayısı 2 milyonu bulmuş. İşsiz yurttaşlarımızın sayısı 10.5 milyona ulaşmış. Çalışanlar da yoksulluk sınırının altında ücretlere talim ediyorlar. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira oldu, yoksulluk sınırı 7 bin 973 liraya ulaştı. Asgari ücret nerede? Emeklilerimiz de, çalışanlarımız da pazar yerlerinde akşam döküntülerine talim ediyorlar. Çöpten karnını doyuran yurttaşlarımızın görüntüleri artık vaka-i âdiyeden oldu. Bir de çalışıyor görünüp iş başı yapamayan 2.5 milyon yurttaşımız var. Bu Hükümet, özel kesimde çalışan işçilerin pandemide, ayda bin 168 lira verilip zorunlu izne çıkarılmasının önünü açtı. Şimdi bu vatandaşlarımız aslında çalışıyor görünüyor işsiz değiller. Ama şu işbaşı yapamıyor dediklerimizin arasında yer alıyorlar. Bir de en önemlisi geçinemiyorlar."


"BÜYÜK ORTAK ALLAH’A, KÜÇÜK ORTAK MİLLETE HAVALE EDİYOR"


AK Parti ve MHP'nin ekonomi ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP'li Faik Öztrak, "Saray ittifakının büyük ortağı, millete yoklukta sabır telkin ediyor. Küçük ortakta millete askıda ekmek vadediyor. Bunların milletin derdine derman olma niyetleri yok. Biri yapacağı işi yüce Allah’a, öbürü de millete havale ediyor. Ne demiş atalar: 'Arsız neden arlanır, çul da giyer sallanır.' Milleti kuru ekmeğe muhtaç edenlerin hali tam da bu. Ne üzülüyorlar, ne de sıkılıyorlar, millete caka satıyorlar. Kibirlerinden yanlarına yaklaşılmıyor" ifadelerini kaydetti. 


YENİ İSTİHDAM PAKETİNE ELEŞTİRİ


TBMM’ye gönderilen yeni torba yasa teklifiyle ilgili görüşlerini de paylaşan Öztrak, şöyle devam etti: "Artık bunlar torba değil, çorba oldu da. Teklifin gerekçesine bakıyoruz. Salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkileri azaltılacakmış. Nasıl? Kısa çalışmayı, zorunlu ücretli izini uzatarak. Esnek çalışma getirip çalışanların kazanılmış haklarını tırpanlayarak. İşçinin kendi kumbarası olan İşsizlik Fonu’ndan verdikleri paralarla, işsizliğin görünmesini erteleyen bir takım pansuman tedbirler getirmişler. Adına da yeni istihdam paketi demişler. İktidarlarında 18 yılda 15 istihdam paketi açtılar. Sonuç ne oldu? İşsiz sayısı bugün 10.5 milyon. Son iki yılda işini kaybeden yurttaşlarımız sayısı 2 milyon."


"SIKIŞTIKÇA GAZ ÇIKARIYORLAR"


Çok gürültü çıkararak sorunların çözülmediğine dikkat çeken CHP'li Öztrak, "Şimdi içeride ve dışarıda sıkıştıkça gaz çıkarıyorlar! Bu ülkenin doğal zenginliklerinin çıkartılması ve tüm milletimiz için kullanılması tabi ki en çok bizleri memnun eder. Ama bulunan gaz, şu anda milletin cebindeki yangını söndürmüyor. Dereye su gelene kadar, kurbağanın gözü patlayacak. Bunun üstünü örtmek için bugünün sorunlarından kaçmak için, yarına randevular verip duruyor bu iktidar. Tabi bu sözleri, bu lafları, bu yarına verilen randevuları, sarayın yarına randevularını da artık kimse ciddiye almıyor" dedi.


Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10