Sosyal mesafeli banklar yerleştirilmeye başlandı 

Çerkezköy'deki banklar, sosyal mesafe kurallarına göre yeniden imal edilerek parklara yerleştirilmeye başlandı. Pandemiyle mücadelede en önemli üç kuraldan biri olan sosyal mesafeyi gözeten Çerkezköy Belediyesi,

Çerkezköy 20.10.2020 16:39:00 0
Sosyal mesafeli banklar yerleştirilmeye başlandı 

Salgınının yayılımını önlemek amacıyla kentteki tüm parklardan ve ana caddelerden toplanan bankların yerine Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerince yenileri üretildi. Belediyenin öz kaynakları ile imal edilen yeni banklar, oturanların arasında mesafe bırakacak şekilde tasarlandı. İki kişilik tasarlanan banklarda, oturma alanının arasına 1.5 metrelik mesafe bırakıldı. 


"VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN" 


Sosyal mesafeli yeni bankların Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından parklara ve ana caddelere yeniden yerleştirilmeye başlandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pandemi dolayısıyla tüm parklarımızdan ve ana caddelerimizden oturma alanlarını kaldırmıştık. Vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek topladığımız banklarımızın yerine, kendi öz kaynaklarımız ile imal ettiğimiz sosyal mesafe banklarını yeniden koymaya başladık” dedi.

 


TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL


Çerkezköy Belediyesi'nin, kent sakinlerinin sağlığı için tüm olanakları seferber ettiğini ifade eden Akay, “Salgın tehlikesi henüz geçmiş değil. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreçte, vatandaşlarımızı sokağa çıktıklarında maskelerini takmaya ve tedbirlere uymaları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sağlığımız için alınan tedbirlere hassasiyetle uymaya özen göstermeliyiz” ifadelerini kaydetti. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10