Karantinada çifte standart! 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında testleri pozitif çıkan kişiler aileleriyle birlikte evlerinde karantinaya alınırken, Çerkezköy'de üretim yapan çok sayıdaki fabrikada koronavirüs tedbirlerinin alınmadığÄ?

Çerkezköy 21.10.2020 11:52:00 0
Karantinada çifte standart! 

Koronavirüs vakaları tüm dünyada ve Türkiye'de artmaya devam ederken, karantina önlemlerindeki çifte standart vatandaşların tepkisini çekiyor. Virüs bulaşının önlenmesi için Covid-19 testleri pozitif çıkan aile fertlerinden dolayı zorunlu karantinaya tabi tutulan bazı vatandaşlar, "Devlet, neden çifte standart uyguluyor?" sözleriyle serzenişte bulundu. 
Çerkezköy'de fabrikalarda yaşanan pozitif vaka artışlarına rağmen bazı fabrikaların karantinaya alınmadığını ve üretimin durdurulmadığını kaydeden vatandaşlar, "Fabrikalarda üretim durmuyor, ama bizim ailemizden birisi pozitif çıkması halinde seyahat hakkımız başta olmak üzere birçok işimiz engelleniyor. Bazı fabrikalarda 30-40 kişide Covid-19 testleri pozitif çıkmasına rağmen, o fabrikada üretim durmuyor. Ama bizim ailemizde bir kişide Covid-19 pozitif çıksa, devlet tüm aile fertlerine karantina uyguluyor. Bu çifte standarta son verilerek, Covid-19'la mücadele kapsamında fabrikalar için de en üst düzeyde tedbirlerin alınması gerekiyor" dediler. 


"BAZI FABRİKALAR GÖRMEZDEN GELİYOR"


Çerkezköy'de üretim yapan ve Covid-19 vakalarının görüldüğü fabrikalarda inisiyatifin patronlara bırakıldığını kaydeden işçiler ise, "Bazı fabrikalar pandemiyi dikkate alıp, her türlü kurala uyarak gerekli önlemleri eksiksiz alırken, bazı fabrikalar bunu görmezden geliyor. Hepimizin sağlığını yakından ilgilendiren pandemi tedbirleri, işverenlerin iyi niyetine bırakılamaz. Fabrikalardaki önlemlerin ve denetimlerin artırılması gerekiyor" diye konuştular. 


Haber / Şaban KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10