Kan bağış kampanyası üç gün sürecek 

Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Müftülüğü ve Türk Kızılay'ı Çerkezköy Şubesi koordinasyonunda üç günlük kan bağış kampanyası dün Çerkezköy'de start aldı.

Çerkezköy 23.10.2020 16:32:00 0
Kan bağış kampanyası üç gün sürecek 

Dün öğlen saatlerinde başlayan kampanya çerçevesinde protokol üyeleri kan toplama çadırını saat 14.00’de ziyaret etti. Ziyarete Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Nedim Yılancı, Esengül Güven, Belediye birim müdürleri, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Karaca ve STK temsilcileri katıldı. 


KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIYOR 


Kan Bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Ahmet Sait Turut” Çok değerli halkımızı kan bağışı kampanyamıza bekliyoruz. Gerçekten bu dönemde kan bağışına ihtiyaç var. Yıllarca hastanelerde çalıştım, kan ihtiyacını da gözlemledim. Şimdi ise çalışırken ise bu işi yapmak beni duygulandırıyor. Kan bağışı hayat kurtarıyor. Sürekli bir ihtiyaçtır. İnsan için kan son derece önemlidir. Hedefimiz ise üç günde bin 500 kandır. Bu kampanyada belediye ve diğer kurumlarda bizlere destek verecektir. Arkadaşlarımız ise canla başla çalışıyorlar. İstekliyiz ve hedeflediğimiz kanı alıp bir çok ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. 

 


BİR ÜNİTE KAN ÜÇ CAN DEMEKTİR 


Kızılay’ın yıllarca yönetiminde yer aldığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı “ Bir ünite kan üç can demektir. Toplumumuzun duyarlılığını önemsiyorum. Ciddi bir duyarlılık var. Bu duyarlılık önümüzdeki süreçte de devam eder diye düşünüyorum. Herkesi de bu kampanyaya davet ediyorum” diye konuştu. 


HEDEFE ULAŞILACAKTIR 


Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram “ Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılay’a destek vermek için birimlerimizle buradayız. Bir kan üç can düşüncesiyle kan vereceğiz. Bu bir hayır işidir. STK’ları da devreye sokarak kampanyada hedeflenen miktara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 

 


ÇERKEZKÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ 


Çerkezköy halkına teşekkür eden Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Karaca” İki yıldır görevdeyiz. Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri kan bağışı kampanyaları yapıyoruz. Günlük ortalama 60-70 kan alıyorduk. Pandemi sürecinde değerler düştü. Kampanya yapmayı düşündük. Üç gün düzenleyeceğimiz kampanyaya belediyeyi, müftülüğümüzü ve kurumlarımızı davet ettik. Bugün yoğun ilgi gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu duyarlılık üç gün boyunca da devam eder” dedi.


MADDİ VE MANEVİ DESTEK VERİYORUZ 


İhtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi olarak maddi ve manevi olarak destek verdiklerini kaydeden Karaca” Ramazan ayında 2 bin 500 koli yardım yaptım. Ayrıca 400 vatandaşımıza 400 TL’lik nakdi yardım yaptık. İhtiyaç sahiplerini evlerinde tespit ediyoruz. Kendimiz gönderiyoruz, gelenleri ise boş çevirmiyoruz” dedi.

 


Haber/Faik Onur KAYA
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10