Rüşvet çarkı görüntüleri mahkeme dosyasına girdi

Hasta olmayan kişilere ilaç yazıp rapor düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'yı 5 milyon liranın üzerinde zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklanan 31 kişinin rüşvet çarkı görüntüleri dava

Çerkezköy 23.10.2020 18:06:00 0
Rüşvet çarkı görüntüleri mahkeme dosyasına girdi

Çerkezköy merkezli üç ilde geçtiğimiz yıl yapılan operasyon sonucunda tutuklanan doktor Ahser E.’nin rüşvet çarkı görüntüleri ortaya çıktı. TV100 kanalında yayınlanan ‘Teknik Takip’ programından gazeteci Levent Albayrak’ın ulaştığı ve mahkeme dosyasına giren görüntülerde, doktorun yaptığı rüşvet pazarlıklarından sağlıklı kişilere yazdığı ilaçların ilaç mafyasına teslim edilişine kadar olan her anın polis tarafından kayıt altına alındığı anlaşılıyor. Hasta olmayan kişilere mor reçeteli ilaçlar yazan, insanlara engelli raporu veren, ilaç şebekesi ile kurduğu rüşvet ağı ile kamuyu milyonlarca lira zarara uğratan şebekenin rüşvet pazarlıkları, para alışverişi ve ilaçların transferi görüntülü olarak ortaya çıktı. 


SEKRETERİNİ DE DOLANDIRMIŞ


Görüntülerde, Çerkezköy Devlet Hastanesi doktorlarından Ahser E.’nin rüşvet parasına çekirdek ve kilo dediği, kendini garantiye almak için görüşmeleri artık hastanede değil, camide yapmak istediği, polisler tarafından fark edilince çevresindeki insanları uyardığı da ortaya çıktı. Doktor Ahser E.’nin kendisinin en büyük yardımcısı olan sekreterini de dolandırdığı iddianameye giren deliller arasında. Rüşvetçi doktor, aldığı rüşvet parasını az göstererek sekreterini kandırıp, payına düşen paradan kesinti yapıyor. Tüm bu yaşananlar da iddianameye giren görüntülerde yer alıyor. İstediğine engelli raporu veren doktor Ahser E., para karşılığında engel derecesini de yükseltebileceğini anlatıyor. Doktorun asistanı ile yaptığı rüşvet parası kutlaması da görüntülerde yer alıyor. Rüşvet iddiasıyla soruşturma geçirmesinin ardından Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nde görevlendirilen Ahser E.’nin çarkını o hastanede de hayata geçirdiği, atandığı hastaneye gitmeden o bölgedeki çete üyeleri ile irtibata geçtiğini gösteren görüntüler de iddianamede yer alıyor. 


31 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI


Geçtiğimiz yıl Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçesi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibi sonunda, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Ahter E. ve çalışanları ile eczacı kalfalarının da aralarında bulunduğu şüphelilerin, hasta olmayan kişilere farklı tanılar koyarak piyasa değeri yüksek olan ilaçlar yazdığı, malulen emeklilik, ÖTV indirimi ve engelli bakım parası gibi nedenlerle sağlık raporu isteyenlere engel oranını yüzde 80 gösteren rapor düzenledikleri belirlendi. 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen "Ahterpot" operasyonunda, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde görevli Ahter E.’nin de aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alınırken, Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edilen zanlılardan 31’i tutuklanmış, 18'i ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. 


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10