Gençlik Kolları Başkanlığına Akyol seçildi

AK Parti Çerkezköy 6. Gençlik Kolları Kongresi Pazar günü Lemar Düğün Salonu'nda yapıldı. Katılımın yoğun olduğu kongre divan heyetinin oluşturulması ile başlarken, seçimlere tek liste gi

Çerkezköy 26.10.2020 17:39:00 0
Gençlik Kolları Başkanlığına Akyol seçildi

Divan Başkanlığına Ömer Gül ve divan üyeliklerine Ali Akyıldız, İlhan Tavşanlı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel merkez tarafından hazırlanan video sunularak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Kongrede ilk konuşmayı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Sönmez yaptı. İki yıldır yürüttüğü ilçe başkanlığı görevini Ahmet Akyol’a devretmenin haklı gururunu yaşadığını söyleyen Sönmez, “İki yıl boyunca kapımızı çalan herkes için elimizden ne geldiyse yapmaktan çekinmedik. Kimseye hayır demedik, halkın içinde olduk. Şahsım adına bir gün dahi gençlik kolları başkanı olmanın verdiği itibar ile ego tatmin edenlerden olmadım. Görev yaptığımız süre boyunca başta yetim başı okşamayı, dertlilerin derdine koşmayı, doğayı ve hayvanları korumayı kendimize vazife edindik. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinden yürüyüp sivil hayatta da davamızı anlatmaya devam ececeğiz” dedi. Sönmez, yeni ilçe gençlik kolları başkanı Ahmet Akyol’a da başarılar diledi.

 

“2053, 2071 HEDEFLERİNE VARACAK GENÇLERSİNİZ”

 

Kongrede konuşan İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da “Abdullah kardeşime çok teşekkür ediyorum. Başkan Adayı Ahmet kardeşim ve yönetim kurulu üyelerini şimdiden teşekkür ediyorum. Siz gençler ülkemizi aydınlık gelecek günlere taşıyacak kadrolarsınız. Sizin büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için canla başla çalışmalar yapacağınıza inancım tamdır. Sizler genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği 2053, 2071 hedeflerine varacak gençlersiniz. 2023, 2024 hedeflerimize de birlikte ulaşacağız inşallah. Size bu kutlu yolda başarılar diliyorum” dedi. Çetintaş, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere sesleniş konuşmasından ifadelere de yer verdi.

 

“BÜYÜYEREK YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

AK Parti eski milletvekili Ayşe Doğan da kongrede yaptığı konuşmada “AK Parti kurulduğu günden bu yana dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürümüş arkadaşlarınızdan biriyim. Umuyorum ki bu davanın önemini burada bulunan ve emek vermiş herkes farkında. Dünya 5’ten büyük diyen bir liderimiz var. Bu davada görevimiz ne olursa olsun çoğalarak yeni görev alan arkadaşlarımızla birlikte daha da büyüyerek bu davada yol yürümeye devam edeceğiz. Her zaman gençlerimizin yanındayız” diye konuştu.

 

“5’İNCİ İLÇE GENÇLİK KOLLARI KONGREMİZİ ÇERKEZKÖY’DE YAPIYORUZ”

 

AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kağan Oğuz da “Gençlik kollarımızın Tekirdağ’da kongre sürecini başlattık. 5’inci ilçe kongremizi Çerkezköy’de yapıyoruz. Allah nasip ederse gençlik kolları olarak 2023, 2053, 2071 hedeflerine siyasetin içinde aktif olarak il başkanımız, vekillerimiz, meclis başkanımız talimatlarıyla her zaman siyasetin içinde olup yazılacak başarı tarihine ortak olup her zaman bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Gençlik kolları olarak şimdiye kadar görev almış başkanlarıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Oğuz, ‘İnandığın yolda yürü’ sloganını icra etmek için gece gündüz durmadan çalışacaklarını söyledi.

 

İNANILMAZ BİR ARTIŞ VAR

 

Kongre AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın konuşması ile devam etti. Abdullah Sözmez’e bugüne kadar emeklerinden dolayı teşekkür eden Özcan, Ahmet Akyol ve yönetimine de başarılar diledi. Pandemi sürecinden dünya nasıl etkileniyorsa Türkiye’nin de etkilendiğini söyleyen Özcan “Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmemiz gerekiyor. İnanılmaz bir artış var. Bilhassa Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı’daki pandemi artışı bizleri biraz endişelendirdi. Tekirdağ genelinde haftada 600 civarında artış var. Maskesiz dışarıda dolaşmayalım, mesafelerimize dikkat edelim. Bu süreci dikkatli bir şekilde atlatmaya gayret edelim” dedi.

 

“KONGRE SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR”

 

Kongre süreçlerinin devam ettiğini kaydeden Özcan “11 ilçede ilçe kongrelerimizi tamamladık. Gençlik kolları kongrelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki haftadan itibaren 3 hafta boyunca hem ilçe gençlik kolları ve ilçe kadın kolları kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Elem keder olmazsa 13 Kasım’da da Tekirdağ’ın kurtuluş gününde bir dizi açılışı ve ardından da Tekirdağ İl Kongremizi Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Umarım bir aksilik olmaz. Kendisini Tekirdağ’da ağırlamak bizim için büyük bir onur, büyük bir şeref olacak” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN FARKINI ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM”

 

Kongrelerinin tamamlanmasının ardından 2023’e hazırlanmaya başlayacaklarını söyleyen Özcan “Sabahları köşe yazarlarını okumamız gerekiyor. 18 yaşında seçme ve seçilme hakkını almış genç bireyler olarak Cumhurbaşkanımızın size gösterdiği bu ayrıcalığı, bu özelliği yerde bırakmamamız lazım. Onun için daha şimdiden düğmeye basmamız gerekiyor. Bizim liselerde de artık çok etkili olmamız gerekiyor” dedi. Yeni seçilecek ilçe gençlik kolları başkanı Ahmet Akyol’a da tavsiyede bulunan Özcan “Kaybedecek vaktimiz yok. Artık stratejik işler yapmak gerekiyor. Hızlı bir şekilde kararlar alıp yol kat etmemiz gerekiyor. Çerkezköy’ün farkını ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

 

 

“SİZLER MİLLETİN SİGORTASISINIZ”

 

Kongrede son konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Yel yaptı. Yel “Gençliğin önemi ve gençliğin bize verdiği umutlar çok büyük. Çünkü Pazar günü tatil gününde her şeyi bir kenara bırakarak vatan ve millet sevdasıyla, AK Parti’nin bir neferi olarak milletimizin geleceğine yeni ufuklar eklemek heyecanıyla burada olan bütün genç kardeşlerimi alnından öpüyorum” dedi. Gençliğin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Yel “Çok büyük bir zenginliğe sahipsiniz. Bu dünyadaki en büyük zenginliklerden bir tanesi sağlıksa diğeri de gençliktir. Gençliğin bize yüklemiş olduğu bazı yükümlülükler de var. Çünkü insan enerjikken, sağlıklıyken ve gençken yapabileceklerinin bir kısmını yaşlılıkta yapamıyor. O nedenler gençliğinizin kıymetini bilerek, bu gücünüzün farkında olarak birlik ve beraberlik içerisinde taşı sıksanız suyunu çıkaracak gençler olarak her birinizin ayrı ayrı sorumlulukları var. Mehmet Akif Ersoy’un bahsettiği gibi, “Asım’ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” dizelerindeki gençlersiniz sizler. Bu anlamda da bu milletin sigortasısınız. Bilimin ışığından ayrılmadan, bir ayağımızın da tarihimizin derinliklerinde olduğunu unutmadan geleceğe ışık saçan gençlersiniz, bireylersiniz” dedi.

 

“GÜÇLÜ OLURSAK HİÇBİR ALÇAK DENSİZLİK YAPAMAYACAK”

 

Türkiye’nin dünyanın en zorlu coğrafyalarından birinde yer aldığını söyleyen Yel “Türkiye’nin tarih boyunca etrafındaki düşmanları hiç eksilmemiş, bundan sonra da eksilmeyecek. Makron denilen bir densiz çıkıyor, Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in ne yazık ki alçak karikatür dergisinde yayınlanan karikatürlerini kamu binalarında sergileme densizliğini gösteriyor. Eğer bizler güçlü olursak, bizler birbirimize sahip çıkarsak, bundan sonra kimsenin buna cüret etmeyeceği bir dünyayı oluşturmamız lazım. Biz güçlü olursak hiçbir alçak böylesine densizlik yapamayacak. Meydanı kimse boş bulamayacak. Şuanda sayın cumhurbaşkanımızın dışında birkaç tane cılız ses çıkmakta” dedi.

 

İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜYECEĞİZ

 

Konuşmaların ardından seçimler yapılırken, seçimlere tek aday olarak katılan Ahmet Akyol, ilçe gençlik kolları başkanlığına seçildi. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Akyol “Bu davanın bir neferi olmaktan gurur duyuyorum ve bu görevi genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve gençliğe yakışır bir şekilde sürdüreceğime inanıyor ve söz veriyorum. Bizim davamızın kutsallığı kendi nefsine hakim olmuş, her daim teşkilatları için gecesine gündüzüne katan fedakar ve heyecanlı insanlardan oluşmasıdır. Şunu unutmayalım ki, bizim sevdamız koltuk sevdası değil, bizim sevdamız İslam davası, bizim sevdamız memleket sevdası, gençlik sevdası, bizim sevdamız 2023’de ilk defa oy kullanacak 8 milyon yeni gence ulaşma onlara doğruları anlatma sevdası. Bizim hedefimiz, gençlere hayatı sosyal medya aracılığıyla sağa sola düzen vermekten, sınıf geçmekten, üniversite sınavı kazanmaktan, iyi not almaktan, a.b ve c şıkları arasında dolaşmaktan ibaret olmadığını anlatmaktır. Memnun olmadıkları, değiştirmek istedikleri şeyleri eleştirerek değil sistem içerisinde olarak kendilerini geliştirerek bu davada bende varım diyebilen gençlerle beraber yürüyebilmektir. Sevgili genç kardeşlerim, belki birkaç sene sonra bazılarımız memleketin yönetiminde söz sahibi olacağız. Ama biz, bazı büyüklerimizin dediği gibi, bu yüzden önemli değiliz. Yönetici olamasak da önemliyiz, üniversiteyi kazanamasak da, bitiremesek de önemliyiz, sınıfı geçemesek de önemliyiz, başarılı olamasak da önemliyiz. Çünkü bizler bu ülkenin gelecek neferleriyiz. Çünkü bizler genciz, inandığımız yolda önde yürüyeceğiz. Lakin başarıdan şımarmamak, başarısızlık karşısında yıkılmamak için de inanç lazımdır. Nasıl Osman Gazi’nin hedefi devlet olmaktı, hedefine kilitlendi ve istediğine ulaştı. Yavuz’un hedefi “İslam Birliği”ni sağlamaktı. Halifeliği aldı, birliği kurdu. Bizleri de böyle inancımızı diri tutup hedeflerimize sıkı sıkıya sarılıp, kilitlenmeliyiz, bizim davranışlarımız ecdadımıza yaraşır bir gençlik davranışı olmalıdır. Öyle bir ecdat ki, Beşiği tevhid ile sallanan çocuklar, küfrü yerinden salladılar. Zalimi gafil avladılar. Kafirin uykusunu kaçırdılar. Abdestsiz yere basmayan komutanlar, besmelesiz süt emmemişti anasından. Dünyaya nizam dağıtan sultanlar, haram lokma görmemişti babasından. İslam’ı kale bilen, kaleye muhafız olan piran şüpheli lokma sokmadı ağzından. Bizlerin partimizin ve ümmetin gelecek istikbali olduğunu hatırlatır, bayrağı devir aldığım Abdullah Sönmez kardeşime teşekkür eder, benimle birlikte seçilecek kardeşlerime başarılar dilerim. Rabbim bizi çıktığımız bu yolda muvakkat etsin inşallah. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum" dedi. Program devir teslim ile sona erdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10