Şehit Erdem Uçar, şahadetinin yıl dönümünde anıldı

İstanbul Sarıyer Adile Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim atışı yapıldığı esnada arkadaşının kaza kurşunu ile 25 Ekim 2016 tarihinde şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Uçar Å?

Çerkezköy 26.10.2020 17:49:00 0
Şehit Erdem Uçar, şahadetinin yıl dönümünde anıldı

Bugün saat 14.00’de Şehit Erdem Uçar İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri,okul müdürleri, öğretmenler, şehidin babası Muhlis Uçar, annesi Suna Uçar, Eşi Hülya Uçar ve çocukları Elif ve Esma Uçar katıldı.

 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

 

Sarıyer bulunan Adile Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim atışı yapıldığı esnada arkadaşının kaza kurşunu ile şehit olan Komiser Yardımcısı, Erdem Uçar, Çerkezköy’de adının verildiği okulda anıldı.  Pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kuralına uygun şekilde yapılan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Programda Kur’an Tilavet ve hatim duasının yapılmasının ardından 15 Temmuz sinevizyon gösterimi yapıldı. Programda Şehit Erdem Uçar’ın biyografisinin okunduğu esnada Şehit annesi Suna Uçar  ve protokol üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı.  Şiir okunması ve ilahi dinletisinin ardından Şehit Erdem Uçar’ın çocukları Elif ve Zeynep Esmanur’a Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Trakya Kalkınma Ajansı’ndan alınan destekle yapılan oyuncaklar Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından takdim edildi.

 

 

ŞEHİTLİKTE ANILDI

 

Çerkezköy Erdem Uçar İmam Hatip Ortaokulu’ndaki anma programının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri, öğretmenler ve şehidin ailesi Çerkezköy şehitliğine geçti. Burada şehit Erdem Uçar’ın kabrinin başında tüm şehitler için kuran-i kerim okunarak dua edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10